Igår överaskade Maria oss med at vi skulle ägna första halvan av kursen till att kedja grundmoment. Det här är inte min starka sida och, som Maria sa, bra att börja jobba med bara därför. Mitt problem är att Freddie kan ingenting. För att kunna kedja så måste man ha några moment hunden verkligen kan. Så jag valde att Freddie skulle kunna gå med kontakt längre och längre sträckor. Gjorde då så att jag gick 2 steg med kontakt och sedan så belöna jag massor med snörbollen. När det gick bra 3 ggr öka jag avståndet. Tappa Freddie kontakten bröt jag och gick tillbaka till starten. Jag fick en massa påpekanden från Maria, jag ”nollar” otydligt, jag går inte på samma sätt varje gång, när jag belönar så tar jag undan bollen direkt vilket gör att Freddie blir mer och mer ovillig att släppa den osv. Det här var jättejobbigt och både Freddie och jag blev trötta trots att vi körde korta pass. Men vi måste verkligen börja jobba med det här om vi ska komma någon vart. Vi jobba i par med en inhoppad tjej som hade en liten ursöt labbetik som heter Dagny. Hon var så lik Sabina både i utseende och sätt att jag blev alldeles kär. Hon var till och med lika lockig. Dagny hade lagt sig till med frustrationspip när inte belöningen kom tillräckligt fort efter klicket så det jobbade matte Vendela med. Jag lärde mig också mycket på att hjälpa till att klura ut hur dom skulle bära sig åt.

Andra passet hade vi tjyvtittat på Perla som skulle trampa på musmatta och sätta sig. Det visade sig att Perla inte kunde sätta sig på avstånd från matte så då bestämde jag mig raskt för att testa det. Mycket riktigt kunde inte Freddie det heller. Vi fick börja med att plocka upp sitt överst i mappen vilket inte var lätt då vi kört bara kört ligg senaste veckorna. Men när det väl satt kunde jag ta några steg ifrån Freddie. Vi kom på att när han satte sig så fick han komma till mig för belöning för då blev sättandena extra snabba. Mer blev det inte för vi skulle hjälpa en annan tjej med att vara grupp då hon tränar sändande till grupp. Freddie var ändå rejält trött vilket förvånar mig. Han brukar aldrig bli så här trött efter träning. Jo jag brukar ju märka att han inte orkar fokusera och blir lite olydig men som igår ville han ligga kvar i buren när jag skulle släppa ut honom för en kiss innan vi åkte hem.

På dagen så gick vi till utkiksberget för att få lite fart på Sabina. Hon fick träna bakdelsförflyttningar vilket gick bra, hon fatta snabbt vad hon skulle göra. Sedan satte jag upp rutan och den är skoj. Men när jag flyttar rutan och lägger godis utan att hon ser så springer hon till konen först. Jag behöver hjälp att träna det här så att jag får flyt och kan få rutan flyttad mellan varje repitition. Freddie fick träna fingertarget och lägga sig vid sidan. Vi fick sådant flyt i läggandet, Freddie la sig ner perfekt vid sidan hela tiden så fort jag belönat så jag kunde flytta mig utåt och Freddie bara fortsatte. Skoj!