Ja så har man då äntligen fått träffa Cobber, Peters nya valp från kennel Thorsvi. Bilder kommer. Han var såklart otroligt söt och go. Framåt men inte på ett påfluget sätt utan han kollade av lite innan han sökte kontakt. Jag klantade mig och kom en hel timme för tidigt till sökträningen och fick gott om tid att gosa med Cobber. Eizor och Hermes tyckte nog att den där lillskiten fick alldels för mycket uppmärksamhet och gjorde sitt bästa för att dra uppmärksamheten till sig genom att plundra fickor, komma med leksaker eller bara försöka bli kliade på rumpan. En härlig hundflock är det.

Freddie han fick träffa Cobber uppe i sökrutan och hade inte tid alls, det var ju jobb på gång, då kan man inte bry sig om småvalpar. Freddie blir så otroligt fokuserad när han ska jobba och inget annat existerar. Försökte få honom att dricka lite när vi pausade men det gick inte alls. Söket gick jättebra, Jenny och Jill figgade och började på ca 15 m. I första omgången så kom dom väl ut till 25 m och började bli skymda. Efter att ha låtit Freddie pusta lite fick han köra igen och nu blev det svårt. Jenny försvann bakom en bergknalle och Freddie fick leta en stund för att hitta henne. Först så fastna han på ett bekant avstånd men när han fick vittring så hitta Freddie Jenny. Det blev en riktigt bra övning. En gång försökte Freddie fuska genom att runda en gran och gå tillbaka till Jenny. Då fick jag ropa på honom och skicka till Jill.

Idag är det vilodag för Freddie men jag behöver träna slöfocken Sabina så jag tog med mig träningsväskan till lekparken vid skolan. Sabina fick börja med att bara gå med kontakt som Annelie tipsade om och så gjorde jag några högersvängar när det gick bra. När Sabina börja tappa fokus böt jag till att träna bakdelsrörelser och det går riktigt bra nu. Sabina fattar att hon ska vrida på baken när jag vrider på kroppen. Jag måste bara försöka låta bli att vrida överkroppen, jag är helt hopplös på det. Efter uppvärmningen så satte jag upp 2 rutor så att utlägget av godis bölev mer difust. Det gick jättebra idag och jag var noga med att flytta på rutorna mellan varje skick. Sista gången så gömde jag skålen lite och det var inga problem. Inte en enda gång sprang Sabina till konen.

För sakens skull fick Freddie också träna och vi gjorde lätta saker som kontakt och ligg och sitt i framförmappen. Jag har kommit på hur jag ska lägga upp kriterieplanen för fotgåendet för att få det som jag vill ha det. Efter arbete fick hundarna springa fritt i lilla skogen och busa.
Här kommer Cobber!
30_mars-cobber-gar2.jpg

30_mars-cobber-gar-fot2.jpg
9 veckor och kan redan gå fot

30_mars-cobber-sover.jpg
Så här trött blir man av sökträning