Äntligen så var det dags för gruppträning igen. Det var Jill, Peter, Kristina, Maria och jag som träffades. Vi började med fika för att avhandla allt som hänt under sommaren och planera kvällens övningar. Vi började med simpla gå fot i sic-sack mellan sittande hundar och sedan kalla in en i taget. Hundarna var jätteduktiga och det är inte så dumt att börja träningar med lite uppstramning. Efter det fick alla hundarna göra balansövning och vi började. Freddie hade svårt att sätta sig när jag stannade så jag fick göra många vändningar innan rumpan åkte i backen. Själva övningen löste han galant. Det blev kast, vänd om, kast, vänd om och skicka, vänd om och skicka. Freddie fick varva ner och sedan sätta sig i bilen en stund. Sen ville jag göra en dirigeringsövning med störningsmarkering. Jill kasta ut 8 dummies i området där vi jobbat förra övingen. Jag skicka Freddie på 2 linjetag för att området skulle vara känt och han skulle veta vad han skulle göra. Inga problem. Sen kastades en störningsmarkering som han inte fick ta. Sa nej och vände om honom men var inte tydlig nog för Freddie vek av åt höger. Som tur är så kan jag lätt stoppa honom och sedan gick det bättre. Gjorde en gång till med samma resultat och jag bröt efter det. Freddie fick bollbelöning för att han leta så bra och länge i rätt område. Han var verkligen duktig. Planen för ikväll att göra målområdet mer motiverande genom att Freddie får se när vi lägger ut apporterna. När vi var klara satt vi och prata igenom kvällens övningar medan hundarna fick varva ner. Det blev mycket prat och sent innan man kom hem.

I morse tog jag med Freddie till fotbollsplanen med skålar för att träna signaler. Men klanten glömde pipan så det blev inget av det. Träna ingångar med klicker istället och sedan avlämning av tennisboll. Freddie har fått svårt att släppa igen så jag tog tag i halsbanden så han inte kunde springa iväg. När han släppte bollen på tack kasta jag den direkt. Efter några gånger släppte Freddie snabbt.

Sabina fickstanna hemma. Hon har för ont i tån för att kunna gå promenader. Vi fick nytt pencelin igår och jag tycker faktiskt redan hon börjar bli piggare. Sabina var resistent mot det andra hon fått men ska det behöva ta 1 1/2 vecka att komma på det? Nu hoppas jag verkligen Sabina blir bra så hon kan få följa med på promenader igen. Det är så sorgligt att behöva neka henne.