Åh vad jag gillar de här soliga dagarna man kan få på hösten. I år har det varit snålt med sol på helgerna så den här helgen har jag verkligen njutit. Men jag ska börja med det roligaste. Jag kom precis hem efter att ha varit på återbesök med Sabina för att ta stygnen. Allt såg fint ut och alla stygn hade hon själv lyckats ta bort utom ett. Nu ska vi bara ha henne under uppsikt några dagar så hon inte slickar på såret och så får hon börja gå promenader på gångvägar igen. Sabina skuttar och är så glad över att slippa ha ont. Olydig har hon blivit också så nu får vi sätta igång med uppfostran och träning igen.

I lördags hade vi en härlig dag. Niklas mosters man fyllde 70 år och hade chartrat en båt som tog ett sällskap på över 50 personer till Öja. Det blåste en del och vågorna gick höga men vi kom fram ordentligt. Väl där blev det kaffe och sedan fria aktiviteter. Vi titta på fyren, en pestkyrkogård och på fåglarna som fastnat i näten för ringmärkning. Kan verkligen rekomendera ett besök dit. Ska försöka få in lite bilder. Efter det var det lunch och sedan åkte vi hem igen. Igår ringde klockan kvart i 4. Man kan fundera på vad man håller på med när man går upp så tidigt för att vara funktionär på jaktprov. Men så tänker jag att när jag startar så är det en massa andra stackare som får gå upp så tidigt för min skull så det känns bra att betala igen. Jaktprovet gick i Enköping och jag hade fått toppenjobbet att skriva åt Anita Norrblom i ökl-rutan. Till provet fick jag åka med Jill och Peter. Verkligen skönt att slippa köra själv. Vi hade en rolig dag med duktiga hundar och förare. Ett härligt funkisgäng var det också och humöret var på topp trots att blodsockret var nere i skosulorna innan lunchen. Anita var toppen att skriva för och tog sig tid att låta mig skriva klart och svara på mina funderingar. Man lär sig otroligt mycket på detta. Bra provupplägg var det också. Började med en kort transport framför skytt som sköt åt höger och första hunden fick hämta en kanin på dirigering. När den hunden var påväg in kastades en dubbelmarkering åt hund nummer 2. En kort transport och så skott bakåt för nästa landdirigering. Vidare transport till första delen av söket där det mesta låg i vattnet och resten i strandkanten. När hundarna sökt av närområdet gick alla vidare och söket fortsatte från en plats längre fram. Efter det fick hund nr 2 en vattendirigering och när den var påväg in fick hund nr 1 sin dubbelmarkering. Sedan fick den hämta vattendirigeringen. Efter ytterligare en transport så fick hundarna var sin dubbel på vatten. Allt detta var nerskrivet på papper som delades ut till alla funktionärer och allt vilt i söket var märkt så att det lätt gick att kontrollera vad som kommit in. En föredömlig organisation. Det är andra gången jag är funkis på detta prov och jag kommer gärna igen.

Freddie har faktiskt fått träna lite för att inte bli odräglig. I lördags ville jag testa en ny frisignal som betyder ”byt position”. Det har diskuterats på det eminenta forumet klickerforum så jag ville prova. Jag brukar säga ”såå” och då tar Freddie det som att han får resa sig (om jag sagt sitt), så det testade jag. Freddie la sig, klick, belöning, ”såå” Freddie reste sigklick och belöning. Det funkade bra. Testa flera gånger och Freddie verkar ha en frisignal. Vi tränade lite stoppsignal på avstånd upp till 50 m innan jag ville se om Freddie kan skilja på ”såå” och ”varsågod”. Ställde en skål med godis och så gjorde vi om övningen. Freddie ändra position utan att ta godiset. Bara på mitt varsågod sprang han till skålen. Duktig vovve!