Igår såg köket ut som ett slakthus. Hundarna satt med full fokus på framförallt husse i de drygt 2 timmarna som vi höll på och skar och sågade. Massa gott blev det till både människor och hundar och vi festade på älg-gryta med kantareller till middag. Hundarna fick festa på älgben.

I morse var det träning i parken igen. Sabina var inte alls med på att sitta och vänta på tur utan lallade runt på planen med osen i backen. För att inte störa Freddie så band jag upp henne. Jag fick inspiration till stå-träningen med Freddie från Linas blogg och ville testa att belöna Freddie en bit irån mig och inte tätt inpå godisfickan. Haha, det var inte lätt, istället så fick jag att Freddie gick några steg innan han ställde sig. Det sluta med att jag gick sakta baklänges och klickade så fort han stanna. Fast jag tror det är rätt väg för det är där skon klämmer, får kämpa på helt enkelt. Att ett så enkelt moment som att stå still ska vara så svårt att få till som man vill ha det. Med Sabina är det också knepigt. Hon bara måste småsteppa med framtassarna. Gjorde lite vanligt fotgående med högerhalter bara för att det var längesedan. Lite snett i halterna och hon rättar in sig. vi får jobba mer med ingångarna. Själva transporterna är urtjusiga i alla fall. En sak är säker, Freddie kommer aldrig kunna gå sådär som Sabina gör med vaggande svans. Sen fick vi sluta där för eftersom jag band upp Freddie så blev han olycklig och började yla. Konstigt att det är så stor skillnad på att sitta lös och att vara uppbunden. Mer att träna på helt enkelt. Listan börjar bli lång nu.

Veckans planering ser i alla fall ut så här:
Sabina
-Stå still
-Ingång
-Ligg
-Apport
-Vänta på tur
Freddie:
-Stå still
-Stå med fokus
-Vänta på tur
-Ligg
-Tasstarget
-Flera stoppsignaler

 Glömde en rolig sak som hände i morse. 2 ggr råka vi skrämma upp samma hare och båda gångerna reagerar båda hundarna blixtsnabbt med att ta kontakt med mig. Blir lika lycklig varje gång det händer och nu har även Sabina fattat att det lönar sig att ta kontakt istället för att blåstirra på haren. Sabina har jag alltid tidigare fått stoppa med ett nej och det har i och för sig gått bra. Men det här är så mycket trevligare.