Den här veckan är det hysteriskt mycket att göra. Det är massor på jobbet både för mig och Niklas och mängder av saker som ska förberedas inför julen. Igår for vi iväg kl 8 på kvällen för att handla. Tur att stormarknaderna har öppet sent. Hundarna får minsta möjliga promenader och framförallt Freddie har massor med energi över när det är kväll och husse och matte sitter som zombies i soffan. Idag tog jag mig ialla fall tid för en längre promenad på morgonen och så träffa vi en massa hundbekanta. Det är toppen för Freddie att få socialisera sig med snälla hundar. Däremot blir et lite jobbigt när dessa hundar inte lyder sina mattar för då gapas det och dängs koppel i marken (tack för det Barbro). Freddie tycker sådant är jättejobbigt för såklart har han kommit så fort jag ropat och sitter som ett ljus och ser orolig ut. Matade och berömde massor med godis med förhoppningen att dom ska accosiera andras gap och skrik med något trevligt. Vi får väl se hur det går.

På lunchen slåääte jag hundarna på fältet och jag och Freddie hade boxningsmatcher. Det älskar han och Freddie har bra kraft i svingen 🙂 Tyvärr fuskar han lite och hjälper till med munnen också och det kan bli lite hårt i stridens hetta. Tur att man har vantar och tjock jacka. Efter det tränade vi lite i köket. Sabina på att stå still, svårt, svårt. Jag får köra hela reportearen med omvänt lockande varje gång tills jag kommer till att jag kan stå rätt upp och ner, klicka och ta godis från fickan utan att Sabina rör sig. Det är så långt vi kommer varje gång. Gör jag det svårare genom att röra mig lite så flyttar Sabina genast tassar. Träna lite bakdelsröresler men även här tycke rjag framtassarna rör sig för mycket. Måste hitta en bra kloss att träna på.
Freddie fick också träna stå först och där går det bättre. Han står still med tassarna. Övergick till backa och jag tycker att jag börjar skönja att han begriper vad jag klickar för. Han sätter sig gärna om jag inte klickar då jag försöker vänta ut en rörelse så det gäller att få rörelsen efter belöningen genom belöningsplacering. Annars får jag först klicka för stå och sedan placera belöningen rätt mellan mina hälar. Det krävs en hel del kordinationsförmåga och att hålla tungan rätt i mun så man inte råker klicka för fel sak. Jag har varit duktig och skrivit kriterieplaner för stå, backa och ingång. Skrev dom i en liten anteckningsbok så det blir lätt att ta med sig.