Haha jag börjar nog få lite panik för nu funkar ingenting. Grundfärdigheterna för Freddie alltså. Bestämde mig igår för att få ordning på byt-signalen efter tips på Klickerforum. Ut i trädgården med planen att låta Freddie bestämma beteende. Det blir backa med knorren på slutet att lyfta på benet när han stötte mot något. Klicka några gånger för backa och gav sedan bytsignal men icke. Backa är tydligen kul. Flyttade på mig och börja om, men nu blev vi avbrutna av husse som kom hem och sedan kunde inte Freddie koncentrera sig. Sabina fick träna backa i en korridor efter ytterligare tips från klickerforumet. Det gick rätt så bra men Sabina är lite knäpp. Hon testar allt som bara går, sitt,ligg,handsup, sitt igen, tass osv. Sen kommer ett stå-klick och så samma visa igen. Men till slut fick vi till backa flera gånger på raken. Det blir nog bra med det så småningom.

Imorse träna vi vidare. Freddie bjöd på ingång och sedan ett sitt efter en massa felande, väntande och ljud. Klicka men sedan fladdra han runt igen så jag bröt till slut. Efter lite rast fortsatte vi och nu bjöd Freddie på sitt runt 10 ggr bara fri-sitt-fri-sitt. Och så plötsligt vänder han ett kvarts varv och lägger sig med ett yl. Då gav jag upp men vi är nog påväg. Måste få ordning på systemet bara och ta det lugnt. Fokus blir nu på framförmappen som ska sitta bra innan jag börjar röra mig baklänges igen. Det får bli bakläxa.

Ikväll blir det ingen kurs för mig 😦 för husse fyller år 🙂 och vi ska äta lite gott ikväll. Ibland måste man låta livet gå före hundarna. Men ett klickerträningspass ska jag nog klämma in på kvällspromenaden.