Tack för alla gratulationer på födelsedagen. Jag har firat med att göra det jag tycker är kul, jobbat i trädgården och tränat med hundarna. Anna och jag träffades i Flottsbro för att träna lite. Anna missade färjan och undertiden jag vänade la jag ett spår åt Sabina. Nya svårigheter blev dels att spåret gick över en väg och sedan uppför en stenig brant. Anna kom lagom till spåret var lagt och jag hade hunnit skriva krierieplaner för Sabina och Freddies övningar. Sabina fick börja med target. Jag ville ha hjälp att få Sabina att springa till targeten utan signal. Vi började med att Anna la ut targeten för varje repitition och så fick Sabina 5 sekunder på sig att starta. När det gick bra försökte vi med att targeten låg kvar mellan repititionerna. Sabina böjrade bli trött så vi kom inte så långt men en bit påväg i alla all.

Kvatro fick också träna target men han har kommit längre så vi testade targetöverföreing. Det grejade han galant men oj vad det tar på tankekraften.  Freddie och Frida fick komma ut och Freddie ville jag träna att ställa sig. Jag körde fast lite igår men fick bra tips hur jag ska hantera det. Freddie hämtade belöning bakom sig och kom och ställde sig fint framför mig. Jag jobbade med att fasa ut hjälpen i form av omvänt lockande. Avslutade med att Freddie fick den nya rugbybollen och oj va skoj den va. Den studsar åt alla möjliga håll och Freddie hade fullt sjå att få tag i den. Så fort han fångat den kom han till mig så jag kunde kasta igen.

Efter att Frida visat lite stå med ping-pong belöning så promenerade vi ner till sjön och det blev badpremiär för året. Gissa om Freddie var lycklig. Sabina ägnade sig mest åt sandbad. Så fick Sabina gå spåret. Hon var lite trött av värmen men tog spåret fint. Sabina spårar väldigt noga och tog vägen utan problem. Ibland lockar gräset som smakar så gott så jag får påminna henne om vad vi håller på med. Det blev lite klättrande och svårigheter att ta sig fram innan Sabina hitta spårslutet där en hopknutet jeansben väntade.