Hemma igen efter en dag i Bålsta på kurs med Brian Baker. Det började med att jag blev överflyttad till novice-gruppen. Kändes inte så kul men jag tänkte att det ger sig och när jag frågade så tyckte Bitte att Brian kunde titta på oss och avgöra. Starten blev en katastrof. Vi var nummer 2 eftersom Brian ville ha de äldsta hundarna först. Jag han inte förbereda oss så Freddie var såklart i gasen och kunde inte gå fot. Brian ville titta på linjetag, stopp och ut. Han propsa på att hundarna  skulle skickas stående så det blev ett himla meckande för att få Freddie att fatta att han inte skulle sitta. Ett stå under stimuluskontroll hade varit på sin plats. Istället fick jag gå tillbaka, hålla emot med kopplet under det att Freddie blev mer och mer frustrerad och började låta. Till slut fick vi till det och jag kunde skicka en rejält uppvarvad hund. Sen skulle det blåsas stopp, skickas på ut och kallas in om vart annat. Det kan Freddie som tur är då det är basicövningar. Men pga att Freddies fotgående inte funka och ljuden tyckte Brian att vår grundträning behövde bättras på. I väntan på nästa pass klickertränade jag in både fotgående och att stå. Tänk så lätt det gick när man bara låter hunden förstå vad man ska göra.

Nästa pass gick allt bättre och vi fick träna sidodirigering. Till sist linjetag med störning. Det här var inga konstigheter men jag kände samtidigt att för Freddie var det tillräckligt jobbigt att befinna sig i en miljö är det bråkades en hel del med hundarna så jag tyckte det var tillräckligt att träna på. Efter den dåliga starten lugnade Freddie sig och höll sedan tyst också. Vi avslutade med markeringar där vi stod på linje och det sköts och kastades. Freddie var stadig och tyst hela tiden (y) .

På lördag ska vi gå för Phil Garton som jag gått för tidigare och upplever som en betydligt mjukare tränare. Vi kommer hålla oss i nybörjargruppen så får vi se om vi avancerar på söndag. Imogon firar vi midsommar med Niklas bror med familj. När man mött köerna som var påväg ut från stan känns det rätt skönt att fira midsommar på hemmaplan.

Glad midsommar än en gång!