Igår blev jag helt plötsligt väldigt sugen på att tävla lydnad med Sabina. Motivationen har hitills saknats men nu känner jag suget. Det är ju roligt att tävla och Sabina är härlig att tävla med även om hon alltid hittar på överaskningar för mig. Så imorse fick hon värma upp med frivilliga ingångar och sedan ett perfekt läggande under gång och en mindre perfekt fjärr. Sabina sätter sig inte upp i första skiftet om jag inte tar bort handtecknet. Sen lägger hon sig på ena skinkan. Det har vi att jobba med. Annars blir sommarens projekt rutan. Om jag kör några skick varje dag borde det sitta till i höst.
Freddie fick jobba vidare med framförmappen. Ingång, stå med lite olika störning och frisignal och till sist 2 pass ligg. Frustrationsdansen blir kortare och kortare och jag ska jobba vidare med mål att Freddie ska kunna bjuda beteenden lugnt och sansat utan en massa skräpbeteenden. Min taktik är att fela en gång och sedan vänta ut honom. Har jag klickat för ett beteende står jag också bara och väntar. Det är så otroligt lätt att göra Freddie hjälpberoende annars.

Igår träffa jag Kristina och Hero i Vårsta. Jag var tidig och tog god tid på mig att promenera till träningsplatsen. Freddie var lugn och sansad men så fort Kristina kom jaga han upp sig. Vi satt och prata en stund för att få ner honom lite men så fort vi börja gå startade det igen. Borde gå dit själv utan att göra något mer än att gå runt sjön och träna fotgående. I alla fall fick Freddie börja med en markering på vatten men innan han hämta den skicka jag honom på en blind dirigering utmed stigen. När han kom in med den fick Freddie hämta markeringen men den hade han glömt var den var. Mer sådan träning alltså men så var han uppvarvad också och då hänger hjärnarn inte med. Hero fick 5 markeringar och jobba så himla bra, lyssna på signaler perfekt. Kul att se hur allt bara faller på plats. Freddie fick också 5 men jag kan inte kasta så långt och fint som Kristina. 4 hämta han utan stöd och den 5:e som glidit in i vassen fick jag dirigera Freddie till. Vi avslutade med ett svårt sök där jag lagt 2 riktigt knepigt långt ut. En tendens för båda herrarna är att dom inte orkar ligga kvar och söka långt ut så det får vi träna mer på. Annars tycker jag dom jobbar jättebra, det är stor skillnad mot för några månader sedan. Kvällen var underbar, ljummen och vattnet stilla med näckrosor, så vackert.