Nu är jag hemma, trött nöjd och glad som vanligt när man tränat för Anita Norrblom. Freddie skötte sig bra och det märks att landet gör honom gott, han har varit harmoniskt och tyst i stort sett hela dagen. Min nya taktik att inte förflytta mig om vi inte har kontakt funkar utmärkt. Freddie blir både lugnare och mer fokuserad. 

I morse blev vi upphämtade av Eva och Freddie fick dela kuppe med Mimmi och det hade han inget emot. Skönt att slippa köra och så är det kul att fördriva resan med hundprat 🙂 . Med idag var Maria, Dennis, Inga, Tina och så Eva och jag. Vi började med stadgeövning där vi fick ställa upp oss på 2 led och skicka hundarna på linjetag emellan oss.  Vi fick variera oss efter hur mycket hunden kunde och jag valde att träna in-stopp-ut. Men det blev in-stopp-in-stopp-in-ut-stopp-ut istället. Allt för att inte göra det hunden förväntar sig. Freddie skötte sig och stannade fint. Ut gick strålande utan handtecken. Sen fick vi jobba i par med markering åt ena hunden och dirigering åt den andra mot ett målområde som sedan utnyttjades för olika övningar fram till lunch. Området användes som stöd för dubbelmarkering och för sidodirigering. 

Efter lunch gick vi till vattnet där Freddie fick blinda dirigeringar och sedan med störning i form av en markering som en annan hund fick hämta. Svårt men det gick när jag efter bassning hängde med i svängarna och stöttade Freddie när han vek av. Anita är en sträng fröken 🙂 . En dubbelmarkering blev svår då det blåste och 2:an drev iväg in i vassen. Det är bara att träna på i lugnt vatten. Medan vi väntade träna jag landdirigeringar enligt vad vi tränat innan. Har med mig massor av idéer hur vi ska träna vidare. Hundarna var trötta med Anita hade en avslutande övning på lut. Vi hade gjort den tidigare på vattenträningen så Freddie hade höga förväntningar. Lite gnissel blev det så han fick stå över en hund. När han var helt tyst gick vi för en markering upp i backen och vänd-om och en på vatten, vänd om och hämta land och sist vatten. Det gick strålande. Vi avslutade med gammal hederligt fotgående i slalom mellan hundarna. Bra för att få dom att gå ner i varv för alla var rätt taggade efter den sista övningen.

Det blev en lyckad dag med bra väder. På hemvägen öppnade sig himlens portar men då satt vi i bilen så det var ok. Imorgon håller håller vi tummarna för träningskompisarna och alla andra vi känner som startar på Lag-SM och för att det blir bra väder, mulet och uppehåll. Lycka till!