Jag bara måste börja berätta om dagens höjdpunkt. Jag hade släppt lös hundarna och stod och knöt ihop en bajspåse när Sabina kom farande med full fart och viftanden svans. Glad blev jag såklart över den spontana frivilliga inkallningen, det är inte riktigt Sabinas stil. När jag stod och belöna kom en kvinna med hund som vi ofta brukar möta på promenader och då gick det upp för mig att Sabina skvallrade. Det är första gången jag ser resultat av skvallertränigen på henne och otroligt kul att även gamla hundar kan lära sig skvallra. Hunden som kom är dessutom en hund mina hundar brukar få springa lös med och leka så det blev extra plus i kanten för Sabina, gullehund.

Igår var Freddie och jag iväg till Jill och Peter som bjudit in till träning vid dammen. Trots att Peter skurit sig i handen och Jill hade nackspärr fixade dom bra träning åt oss som kunde träna. Vi kom först av dom som skulle träna aktivt och fick börja med att bara sitta. Jösses va Freddie gick upp i varv bara av att se vattnet. När han sansat sig lite la Jill ut en rätt svår landdirigering utmed vägen och där vägen svängde upp för en brant slänt. På sidorna var det både vatten och buskage som störde. Dessutom la Jill ut en störingsdirigering närmare vattnet som Freddie lätt kunde få vittring på om han fortsatte vägen. Alltså gällde det att ”hålla i” hunden. Freddie var gasad och for iväg in i buskarna. Omskick och då gick det bra fram till vägen krökte sig. Stannade fint men på ut for han in på stigen till höger. Fick göra en liten anteckning om att dirigeringstecknen måste fräschas upp men lyckades till slut få upp Freddie för slänten. På den andra for Freddie ner i vattnet, oväntat? Omskick och till slut fick Jill gå ut och rota lite för att Freddie skulle komma rätt. Efter lite paus gick vi till vattnet där Freddie först fick en dubbelmarkering. Fortfarande glömmer han bort nr 2 och fick lite hjälp. Kunde nog hoppat över hjälpen men jag tror ingen hade lust att hoppa i och hämta den andra. Efter det blev det en dirigering där jag tänkte lite fel. Skickade fel i vind och fick sedan problem att få Freddie rätt. Under tiden hade Tina Ö, Maria och Dennis dykt upp så Fokus fick hämta några vattenapporter och blev lite parhund till Freddie. Medan de andra jobbade pausade vi. Jag ville köra om vattnet men det var en dum idé. Det gick bättre men Freddie varvade upp och skulle inte gjort mer. Jag måste bli bättre på att sluta i tid. I helgen ska vattenarbetet bestå av att få rätt attityd och träningsläge. Niklas kom och såg det sista så han vet hur vi ska träna. När alla var nöjda åkte vi hem till Jill och Peter och bjöds på hamburgare och god kaka till efterätt. Ett mycket trevligt sätt att tillbringa en torsdagkväll på. Tack snälla för att ni fixar åt oss.

Nu börjar jaktsäsongen ddra igång. Igår blev Freddie och jag inbjudna att apportera på andjakt. Det ska bli så kul och premiär för Freddie. Spännande att se hur han funkar när det gäller. Min klövviltsjaktkompis vill också boka in jakter så det blir nog en intesiv höst. Utöver det har jag anmält Freddie till jaktprov, usch jag blir nervös så fort jag tänker på det. Jag tycker egentligen inte han är helt genomarbetad men vill stämma av var vi står. Sen vet man inte heller om man kommer med, bortlottningar är alltför vanliga när man anmäler till prov i Stockholmstrakten.

Ikväll åker vi til landet. Sabina ska få blodspåra, hon är anmäld till viltspårprov i september. Freddie ska få träna vatten och släpspår. Svamp hoppas jag vi hittar också.