Vi har haft en underbart härlig helg på landet och hunnit med massor.  Sensommaren/hösten är det svamp som lockar mest och Niklas hinner knappt ur bilen innan han är iväg och kollar sina ”ställen”. Sen njuter vi av nystekta kantareller på rostat bröd, finns det något godare. En massa hudträning har det blivit också. Lördagen började jag med ett dirigeringspass med Freddie. Jag drillade honom i närsöksignal och sidotecken och det gav resultat. Sen fick Freddie vila medan Sabina fick hänga med på svampplockning. Hon har svårt att koncentrera sig när Freddie flänger runt och dessutom skulle han få köra ett pass på eftermiddagen och jag ville ha honom fräsch. När hon är enda hund markerar hon kantarellerna fint. Det var tur att Sabina hjälpte till för annars var det karl-johan som regerar i skogen i år. Jag älskar den svampen men vi vill ju ha de gula också.

Efter lunch plocka jag med mig fåglar och kanin och vi åkte till vår träningssjö. Jag började med att lägga ut ett sök på en halvö både på land och i vatten. Freddie var lite gasad till att börja med men när han fick jobba lugnade han sig. Alla vilt kom in. På väg tillbaka la jag ut en mås till en vattendirigering och vi gick över till andra sidan. Niklas som var klar med svampplockningen kom och hjälpte till att kasta en dubbelmarkeing. Freddie gick direkt på den sist kastade men sedan fick han problem med 2:an. Jag lät honom hålla på utan att lägga mig i och tillslut hittade han den. Det här är Freddies svaga punkt just nu och bara att träna vidare. Det blir bättre i alla fall för varje gång. Avlutningsvis fick Freddie hämta måsen och vattendirigeringar kan han. Hem igen och nu fick båda hundarna vara hemma när Filip och Niklas plocka svamp och jag la ett blodspår till Sabina. Kvällen ägnades såklart åt att rensa svamp och fylla frysen, härligt. Efter all motion och frisk luft somnade vi tidigt.

Imorse åkte jag iväg med Sabina för att gå spåret. Oj va bra hon gick, alla svårigheter redde hon ut och det var inte något lätt spår. Lite mattning mot slutet men det var inte konstigt. Hon var så stolt över sin klöv. Helt klart är det något att tänka på hur målmedveten Sabina är i blodspåret jämfört med personspåret. Jag ska nog byta belöningen mot något smaskigt istället för leksaken. Freddie fick göra ett sök nere på myren innan fåglarna åkte i sopen och sedan var hundarna med mig i lingonskogen. Härligt när dom ligger och snarkar i soffan efter rejäl aktivering.

En tråkig sak har hänt. Sabina har ätit långsamt och tagit god tid på sig med maten. Inte likt henne så jag tog och kollade munnen. En kindtand är trasig, undra på att det gör ont att tugga. Nu får jag ringa veterinären imorgon för tanden måste bort. Stackan ska det aldrig ta slut för hennes del. Tur att hon gillar att gå till veterinären.