Igår hade vi genrep ute hos Jill och Peter. Tanken var att bränna lite energi på ett sök innan vi startade skott-träningen. Freddie och jag gick i par med Tina och Sluggo. Vi turades om att skicka ut i ett kombinerat vass och skogssök. Det gick jättebra och båda hundarna jobbade fint, började längst in och jobbade sig utåt. Avslutade med ett linjetag som hundarna inte sett läggas ut och det gick också vägen. Freddie stannade och fråga som vanligt men jag skickade honom vidare bara. Efter det var vi så nöjda att det fick räcka så. Unghundarna Cobber och Fokus gjorde också ett strålande arbete och fick varsina markeringar efter söket. Walle fick träna på att titta på som vanligt och skötte det med den äran. 

Idag hade jag tänkt att vi bara skulle gå långpromenader men så kunde jag inte låta bli att ta med skålarna ut för att befästa lite signaler. Tyvärr var det match på fotbollsplanen så jag fick gå till en äng. Inte lika bra då man inte er skålarna. Freddie var lite ohörsam på stoppsignalen och sidodirigeringen var inte heller på topp. Bra att stämma av så vi fick stärka upp de beteendena. På slutet gick det bra. Ska nog köra ett pass ikväll igen. 

Min mamma har fått besök också. Vi levererade lite äpplen och fick hembakta bullar i utbyte. Hundarna fick så klart också smaka. Filip hjälpte mormor med dammsugningen. Efter det är dom trötta och sover gott.

Jag har fått rapport från Brunnsholm att Cobber skött sig bra på jaktprovsdebuten men missat att träna på att det ligger en båt med vilt nära söket. Inte lätt så högsta pris blev det inte idag. I övrigt var Peter nöjd, härligt och grattis! Imorgon är vi en hel drös som startar så vi håller tummar för Inga med Kenzo och Tina med Sluggo och Fokus. Jag tror jag ska hinna kolla in alla utom Sluggo som startar precis efter oss.

Peter och Cobber på träning i somras, dom har visst synpunkter på något 🙂

Annonser