I morse trotsa jag kylan och körde lite klickerträning i snön. Det fick bli stillastående moment då min ”plan” var helt oplogad. Freddie var ringrostig på framförmappen. Ingång och sitt gick bra men sedan började den ljudliga dansen. Bara ingång och sitt bjöds på en stund som kändes som en evighet. Tålamodet blir lite kortare när fingrarna långsamt fryser till is. Till slut la han sig ner, hallelulja! Efter det gick det bra att bjuda lägganden med flyt. Sabina fick jobba med att få till snygga skiften i fjärren. Lite fladdrig är hon och inte så van att jobba på det här viset. Vi fick till det bra i alla fall och jag är nöjd.

Igår kväll fick Freddie följa med när vi hade PR/Info-möte på klubben. Han behöver massor med sådan träning att vara med och ligga still. Jag belönade att han la ner huvudet och faktiskt tog det inte många belöningar innan han fatta att det lönade sig att koppla av. Lite skojiga och ovanliga hundar fick han träffa också när vi skulle åka hem.
 Den här veckan är lite jobbig. Inte en ledig kväll även om aktivteterna är övervägande roliga så är det jobbigt. Jag behöver tid hemma att hinna tvätta, slappa framför tv´n och sådant. Bara gå hemma och skrota alltså. Ikväll ska jag på vinprovning och temat är bubbel.