Igår var det vardagslydnadskurs igen och alla hade varit duktiga och gjort sina läxor. Det märktes för hundarna var jätteduktiga idag, ja hundägarna också. Det tränades sitt och sitt kvar, inkallning genom gruppen och så en nödinkallning. Det ska vara en signal där hunden alltid får belöning som man kan använda när man absolut måste få in hunden. Själv belönar jag ju alltid inkallning och även att hunden kommer  in spontant men det är jag det. Här blev det genast protester, måste man verkligen alltid belöna hela hundens liv! Ja den allmäna inställningen verkar vara att belönar gör man under en begränsad period sedan ska hunden kunna allt den lärt sig. 

Här har jag efter påpekande tagit bort text. Det var tanklöst av mig att skriva om kursdeltagare, ber hemskt mycket om ursäkt.

Det är kul med kurs!

Nackdelen med att hålla kurser är att ens egna får stå tillbaka. Vi tar igen det på morgonträningarna istället. Den här veckan har jag missat att utvärdera och planera. Förra veckan blev vi klara med läggande under gång som är snyggt nu. Återstår bara själva uppsittet. Den här veckan står sitt på schemat för Freddie. Sitt framför, sitt på avstånd, sitt upp vid sidan och stimuluskontroll. Sabina får fortsätta med fjärren och fria följet. Ska ta med mig koner till landet och köra rutan också.

Ikväll är det jaktkurs och imorgon åker vi till landet. Får jag tag i blod ska Sabina få spåra.