Nejdå, jag har inte tävlat men varit skrivare på söktävlingen jag inte anmälde till. Det var bara 3 hundar anmälda så jag kom lite tidigare för att titta på själva sökmomentet. Det är verkligen inte svårt, Alla hundarna hittade figgarna på 2 skick. Det som strulade lite för någon var markeringarna. Eftersom vi inte är klara med dessa var jag glad att jag inte tävlade. Jag hade lurat Anna till klubben för att träna då jag skulle vara skrivare till lydnaden och jag tänkte att 3 hundar går fort. Nu var det bara det att jag missat att det var spårtävling också så det blev betydligt fler hundar. Inte 10 till då några brutit men tillräckligt för att det skulle ta sin tid. Anna fick träna själv och sedan titta på tävlingen. Det var roligt att skriva och få veta vad domaren drar poäng för. Tyvärr var det iskallt och blåste så jag frös ordentligt innan vi var klara. Då var det skönt att komma in i stugan och få Maggans goda gratäng att äta efteråt.

När jag tinat upp och fått mat i magen gick vi iväg och hjälpte Christine valla en sökruta som uppvärmning åt våra hundar. Sedan träna vi en stund. Under dagen bestämde jag mig för att inte tävla i sök alls i vår som jag tänkt. Jag vill ha tid till störningsträning och få markeringarna att sitta. Det är bara dumt att stressa i träningen. Istället ska jag och Anna tävla i lkl och det kändes genast mycket roligare att ha ett gemensamt mål att träna mot. Så vi satte igång med att slipa på återhoppet där Freddie fick träna att bara hoppa när jag säger hopp och inte när jag öppnar munnen eller någon kommenderar. Sen fick han träna på att sitta kvar vid min sida tills jag säger till. Svårt för en kille som tycker hoppet är buskul. Kvatro fick tävlingsträna 2 moment i rad med kommendering. Han är jätteduktig. Sabina fick träna att gå med fokus förbi rutan och sedan tränade vi rutan som Fanny visade på kursen. Det funkar rätt så bra fast Sabina skulle behöva mer driv från mig. Man skulle kanske kunna fuska med att dirigera henne som i jakten.

Vi tränade i går med. Anna och Ella hade bestämt att träffas på ”min” fotbollsplan och då kunde jag inte låta bli att komma dit jag också trots att jag bestämt att Freddie skulle få vila. Vi körde tävlingsträning allihop och det var jättenyttigt. Och så fick jag hjälp med budföringen av Ella. Det var ett tag sedan vi körde det och det märktes.

Avslutningsvis måste jag bara berätta om Sabina, hon är för rolig. Nu när jag satte mig i soffan för att blogga kröp Freddie upp och rulla ihop sig bredvid mig. Genast kom Sabina med en leksak och bjöd upp till lek. Freddie var genast med på noterna och hoppa ner. Då sprang Sabina runt och hoppa upp och tog hans plats. Jag tycker sådant här är så kul, Snacka om att hundar kan täkna ut saker och ting.
Idag är det EFIT och jag har fotat nästan varje timma.