Redan till kvällen igår var Sabina bra i benet. Hon får ändå ta det lite lugnt några dagar. Tack snälla för omtanken om henne, man blir så orolig när dom haltar. Vi ökar på dosen med glukosamin för säkerhets skull.

När jag kom till Jenny igår höll hon på att lassa in gäss i bilen. Vi skulle ha jaktprovsträning, spännande. Tyvärr var jag fortfarande ur form och var lite trög. Freddie var i alla fall med på noterna, tur det. Vi fik starta i första par och skulle börja med en markering men Freddie pep bort sig och parhunden fick den istället. När jag tänker efter så var jag rätt bestämd i fotgåendet efter skytt och jag kan konstatera att det gör Freddie hetare och pipig. Freddie fick ta dirigeringen istället som första apport och efter det höll han klaffen. Både dirigeringen och markeringen gick bra och vi vände om mot söket. Hundarna fick turas om att söka och den andra hunden gick rakt på gåsen. Mycket spännande men lite läskigt. Matte fick gå ut och peppa. Freddie undvek nogsamt sin gås och plocka in de andra vilten istället. Jag tyckte han sökte bra även om han var tvungen att kolla våra spår först. Till slut var han tvungen att gå på gåsen som Freddie faktiskt greppa men släppte när han börja dra. Gick dit och peppa och fick honom att dra en liten bit i alla fall. Hoppas vi får träna mer på gås nästa gång, det behövs.

När nästa par körde var Freddie lugn. Han fick som belöning leta reda på sista kajan som jag grävt ner i gräset. Men han hitta den inte så jag gick från ett annat håll och dirigera Freddie. Där tog han signalerna bra och hittade snabbt. Det blev så perfekt då jag kunde skicka rakt ut på en väg, blåsa stopp skicka vänster och så låg kajan 5 m in från vägen. Så ska jag lägga upp några fler sidodirigeringsövningar.

Jag mår inte så bra just nu. Anledningen är att jag ökat på dosen enligt programmet jag kör och jag gissar att det belastar levern. Inte det jag äter men det frigörs gifter som levern måste ta hand om. Jag ser det positivt som ett tecken på att kuren gör nytta och att jag snart kommer må mycket bättre. Innan jag öka doseringen kände jag mig piggare än jag gjort på många år så det går åt rätt håll.

Ikväll ska vi fira Niklas som fyller år. Han hade bokat däckbyte tidigt i morse så det blev ingen uppvaktning på sängen som vi brukar göra. Istället dukade jag en härlig frukost som stod färdig när Niklas kom ner i köket.