Igår var det sista gången på jaktkursen med Jenny, men hon har redan bjudit in till 2 heldagar i sommar så jag känner mig lugn. Vatten blev det även denna gång men nu hade Jenny lagt ut ett sök utmed vattnet för de hundar som väntade. Freddie var så himla gasad igår och skulle nosa, kissa och pipa. Gå fot var inte att tänka på trots att jag la ut en boll bakom oss. Det blev att ta en fot-promenad och lugna ner sig. Till slut blev Freddie så lugnt att vi kunde ge oss på söket. Men där ute låt en stor gås så efter 3 fåglar så tyckte Freddie att det kunde räcka, han blev lite ställd av gåsen tror jag. Vi gick och satte oss istället för att vänta på vår tur till dirigeringen. Den gick kalasbra, utan retning simma han rakt ut, fastna lite i näckrosorna men det gick att få ut honom förbi. Efter det blev det dubbelmarkeringar och nu tänkte jag på Märtas råd att låta Freddie ”suga fast” vid markeringarna innan jag skicka och han spikade båda utan hjälp, trots liggvass. Nu ville jag låta Freddie ge sig i kast med gåsen igen så jag skicka ut på sök där jag visste var den låg. När Freddie börja cirkla runt den kunde jag peppa och springa ut. Han är helt enkelt skraj för det stora djuret. Sprätte omkring med breda ben och bakåt vikt samtidigt som han stötte på den med nosen. När jag kom skulle gåsen dö och fick rätt omild behandling av Freddie. Till slut tog han ett stadigt tag där halsen övergår till kropp och bar gåsen några meter, han är stark min Freddie. Det hade varit bättre att släpa den men han kommer väl på det så småningom. Det fick räcka så här. Nu var Freddie alldeles vimsig efter bedriften och jag fick skicka ut honom flera gånger innan han börja söka. Lite störd blev han också av markeringarna som föll till de andra hundarna. Resten kom i alla fall in och sedan kunde vi fika där Toni och Jenny bjöd på busfärska kokosbollar. Nä jag åt bara en liten bit, jag får ont imagen om jag äter för mycket socker utan hade med mig mandelbröd med hemmagjord leverpastej, gott det med.

Idag är jag ledig och det är skönt. Passa på att träna både lydnad och jakt. Först fila vi på ställandet och så repetera vi några lägganden. Efter paus och lite promenad träna vi höger och vänsterdirigering utan pipa för den glömde jag hemma. Träningen består i att öka avståndet mellan mig och hunden så jag sätter honom ner och går själv iväg.

Imorgon ska jag vara funktionär på en kurs med Gilly Nickols från england som Fran brukar träna för. Det ska bli skoj. Tyvärr har det utlovats regn hela dagen och det är mindre skoj. Efter kursen sticker jag direkt till landet.

Ha en fortsatt skön kristiflygarehelg!