Tack alla va gulliga ni är som stöttar när det känns tungt. Idag har det faktiskt kännts mycet bättre så det har nog en del med psyket att göra. Inte kan man må dålig tnär solen skiner och man ska iväg och träna hund 🙂

Idag var det Märta, Sara, jag och Maria som träffades på de fina markerna som Sara fixat åt oss utåt Vaxholm. Det är så bra marker att man blir alldeles lyrisk och idéerna bara poppar upp hur man kan utnytja dom. Märta ville träna knepiga markeringar inför unghundsderbyt och det passade oss andra bra också. Det fanns alla möjligheter att göra det svårt för hundarna. Första ängen så skicka vi tvärs över och apporterna hamnade dels bakom en nedfallen björk men framför ett skogsparti, dels ute på ängen. Easy och Freddie fick testa dubbla och det gick rätt så bra till slut. Vi var envisa och gjorde om tills dom lyckades. Nu var hundarna varma så vi gick ner till vattnet där vi varvade svåra markeringar med dolda nedslag och dirigeringar. Jag passade på att jobba med Freddies fotgående ner till vattnet så det tog lite tid för oss. Jag stod uppe på en klippa och skicka Freddie och han är för gullig när han kämpar sig upp med dummyn i munnen utan en tanke på att släppa den eller att springa runt till en enklare uppgång. När alla var nöjda gick vi tillbaka för fika. Märta var tvungen att avvika men vi andra testade övningen jag lärt mig förra helgen av Keith. Lägga en dummy i ett dike, kasta en markering bakom och så ska hunden ta den i diket och sedan markeringen. Easy klarade det här galant men Freddie hade stora svårigheter att ta sig förbi diket utan fastnade där hela tiden. Tillslut fick han flera raka markeringar tills han nästan spikade dom. Freddie har otroligt svårt med vittringsstörnigar, han måste bara kolla upp alla dofter. Dessutom gjorde han illa sitt ena öga så vi fick avsluta där. Det syns inget och jag misstänker att han fått en brännässla på ögat, det var fullt av dom och jag har bränt mig på benen trots byxor. Det är i alla fall renspolat och jag får avvakta och se om det går över. Istället kastade ajg några knepiga markeringar åt de andra. Dummyn landade bakom en liten kulle och det var lätt att fortsätta nedför slänten. Easy som har bra fart sprang såklart förbi medan Nova och Nelson som tar det lugnare hinner uppfatta vittringen. Avslutningsvis la vi en plattsliggning. Sara ska tävla igen imorgon och för vår del kan man inte träna detta för mycket. Vi fick fin störning av Nova som gav sig iväg för att kolla vad de andra hundarna gjorde. Håller tummarna för att det går lika bra för Sara och Easy imorgon som det gjorde sist då dom fick över 190 p!

Jag är jättenöjd med dagen, Freddie har varit tyst nästan hela tiden. Bara något enskata pip i början. Vi har fått tränat sådant som vi har svårt med. Jag måste ta mig en funderare på det här med stoppsignalen. Nu verkar Freddie tycka att den betyder att man ska stoppa ner nosen och söka och han struntar helt i mina tecken om han fått för sig att det ska ligga en dummy där jag blåst. Vattendirigeringarna har gått jättebra och Freddie har bra driv ut, klarade störningen jag kastade i form av en sten bra fast det var en blind jag skicka mot.

När jag kom hem var det bara att kasta in Freddie och skjussa Niklas till Orminge där han ska spela med sitt band Bodies på Ormingefestivalen. Jag orkar själv inte åka och kolla, dom ska inte spela förän kl 1 i natt och det är påtok för sent för mig.