Puh det är lika varmt idag så jag har faktiskt tagit ledig från jobbet, bäst att passa på när tillfälle bjuds. Precis när jag skriver det här tittar ett rådjur in på tomten men efter tillsägelse från mig så gick den in till grannen. Freddie som sover vid mina fötter märker ingenting. Halva dagen har gått och jag har varit effektiv. Vi började med morgonprommis med lite träning. Sabina fick fortsätta med nosen på tassen, tjatig jag vet men passiva beteenden är svårt för henne. Nu kräver jag att hon stannar till med nosen för att hon ska bli belönad. Det här gör henne frustrerad men det är bra att hon får jobba sig igenom det med. Freddie fick träna ingångar, dom är hemska och oengagerade. Kan bero på att Freddie var lite trött efter löprundan på 8 km tillsammans med husse igårkväll. När jag ville ha ingångar bjöd Freddie fina ”vända sig om” så det fick bli nästa moment att träna. Det är så frestande att klicka för något hunden bjuder när man tränar något annat men jag stod faktiskt emot för att underhålla repititionsklokheten. Och det gick ju bra, Freddie bjöd fina vändningar sen också. Vi ska nog få till det där framförgåendet med shejping.

När vi kom hem bar det av till Farsta djurklinik med Sabina för att undersöka hennes knölar. Första besöket för mig och det var positivt. Jättetrevlig veterinär, Åsa, som inte alls tog illa upp att Sabina hoppade och krävde köttbullar. Eftersom Sabina är en nålvan hund kunde hon ta biopsi på knölarna utan något lugnande. Sabina låg så snällt under proceduren. När vi skulle betala kom en tjej in med en japansk spetsvalp på 7, 5 vecka, hur söt får man bli. Den skulle veterinärbesiktigas och det var uppfödaren som kom med valpen om nu någon undrar vad en så liten valp gör hos veterinären. Sen träffa vi Janne och Eva och blev ståendes en stund och prata innan vi kom iväg hem igen. Så skönt att slippa stressa. Nu väntar jag bara på att Åsa ska ringa och berätta hur provet såg ut och hoppas på att det bara är vanliga fettknölar.

I helgen står trädgårsdarbete på schemat, jag har redan fixat en av rabatterna, kantskurit och rensat, blev himla fint. Niklas har satt upp en ny större spalje till min ros Alchymist som vi inhandla igår. Jag har jobbat med att försöka få ordning på de kraftiga grenarna och binda upp rosen. Hälften har jag fått klippa bort. Har man trädgård har man alltid att göra. Imorgon kväll ska vi äta kräftor med svärföräldrarna och på söndag är jag funkis på labradorklubbens dummyjakt.

Jo så fick jag PM från jaktprovet i Vårsta, jag står som 10:e reserv igen. Ska skicka in en till anmälan idag men det blir dyrt, ligger redan ute med 1200:- utan att ha fått starta.