Jag satt och läste resultatlistor och upptäcker att en person som inte ens var anmäld till jaktprovet i Falun fått starta trots att jag t o m var där. Inser att jag är väldigt godtrogen och naiv som tror att det räcker med att skicka in anmälningar och sedan hoppas på turen. Det handlar inte alls om det. Möjligtvis om det finns platser över mot slutet av säsongen kan vi vanliga dödliga beredas plats, annars får vi vackert finna oss i att bli bortlottade till förmån för de som har de rätta kontakterna.

Tur att man har hundar som är roliga att träna med och som aldrig sviker. På morgonens träning la jag på stimuluskontroll på framförgåendet och det var lite märkligt. Direkt jag började säga ”före” precis innan Freddie gick ut så började han vänta in kommandot. Funkar det verkligen så att om man lärt in principen för stimuluskontroll så vet hunden hur det fungerar? Det är i alla fall väldigt skönt att börja bli klar  med det här momentet så jag kan börja generalisera och jobba med uthållighet. Ja så ska detta med att stanna tränas in också.

I morgon ska vi på 50-års fest nära landet. Filip vill inte följa med till landet så han får vara hemma med hundarna. Vi kommer åka i morgon förmiddag och sedan sover vi över där festen är. Kommer kännas konstigt att vara i stugan utan hundar. Så för en gång skull kommer det inte vara några som helst hundaktiviteter denna helg.

Till sist måste bara denna otroligt knäppa hundpryl kollas in. Uppfinningsrikedomen ”over there” är häpnadsväckande.

pootrap