Igår åkte jag ner till Vadstena för att slippa gå upp så tidigt idag. Freddie och jag bodde på vandrarhemmet mitt i stan och det kan jag varmt rekomendera. Jättetrevligt och lite personligt. Vi tog en kvällspromenad ner på stan för jag behövde en bankomat och stan visade sig vara riktigt mysig med massa roliga affärer. Tur att allt var stängt för annars kunde det blivit dyrt.

Provet var ett särskilt prov och det innebär att man hjälps åt att vara funktionär åt varandra. Det hela kändes mest som en b-provsträning och domaren Pelle Björk var verkligen trevlig och gav alla hundarna en rejäl chans att visa vad de gick för.  Roligt idag var att se Sluggo som var klockren på dirigeringarna något Tina haft problem med tidigare. Grattis till Björn Norden som fick provets enda 1:a pris i nkl.

Ökl-upplägget var så att vi började med en walk-up på ett fält där första hunden fick en dubbelmarkering och den andra dirigeringen. Vi fick börja med dirigeringen och det gick sådär. Freddie hade många egna idéer om var fågeln låg och lyssna inte särskilt bra men till slut fick vi in den. På markeringarna knallade min parhund varpå matte vrålade nej. Freddie tog den andra men ville sedan inte gå till den första som nejats. Det blev ett väldigt dirigerande där Freddie ställde sig hos kastaren (Inga) och liksom bad om hjälp. Tillslut fick jag Freddie rätt men det vart ju ingen markering precis. Sen var det söket där Freddie jobbade bra tycker jag. Det var knepigt och endanst en hund hade tidigare tagit in allt men Freddie grejade det och det är jag nog mest nöjd med under dagen. Ner till vattnet för lite vila medan parhunden jobbade och sedan fick Freddie en dubbelmarkering i vassbältet till höger. Första gick galant och så simmade Freddie mot den andra men plötsligt fick han för sig att simma till den redan hämtade och sedan vidare ut. Jaha även här fick jag dirigera honom rätt 😦 Till sist skulle jag skicka på dirigeringen parallellt med vassen ut på en vassudde som stack ut. Jag använde mitt lämna-kommando men då började Freddie låta av frustration och så klart drog han iväg till  markeringarna. Här blev det en ren arbertsseger för min del, jag var helt enkelt envisast och till slut efter mycket visslande och ropande kom Freddie rätt. Inga lysande insattser och jag är inte speciellt nöjd. Freddie kan bättre än så. 3:e pris fick vi med nöd och näppe.

Jag är i allla fall glad att jag fick komma med på detta trevliga prov. Det har varit en härlig dag med vackert väder. Nu får det bli hårdträning av dirigering framöver.