Efter dagen i Köping har jag provat mig fram till ett träningsupplägg som gör att vi kommer fortare framåt i träningen och får lite struktur. Jag tror vi hittat en modell som passar. Jag börjar träningen med lek utanför plan, sen gör vi en tävlingsmässig ingång och så leker vi igen. Tanken med det är att få stor förväntan när man går in på plan. Efter det har vi tränat något moment som vi kan. Här ska jag även kedja moment och köra flera på raken när vi kommer så långt. När vi pausat en stund jobbar vi med framförmappen eller något moment som inte är färdigt. Hinner vi sedan så leker vi fram moment, t ex bus, gömmer leksaken, Freddie lägger sig snabbt och får ”ta-den”. Detta för att få snabba utföranden, öka värdet i momenten och för att ha roligt. Idag la jag in passivitet i läggandet också, passivitet måste vi också få med i träningen.

Freddie har idag äntligen visat tendenser till att börja bli bättre från urinvägsinfektionen. Den är väldigt segdragen och jag har oroat mig för att det kan vara urinstenar. Hoppas nu det fortsätter åt rätt håll.

Ikväll är det apporteringskurs i Rimbo igen och imorgon åker jag till Marma för 3-dagarsläger med vår klubb. Ska bli jätteskoj och vi ska bara träna sök och lydnad. Märta tipsade om ett särskilt jaktprov nästa vecka som jag anmält till, hoppas, hoppas jag kommer med. I så fall blir det hårdträning på dirigering som gäller nästa vecka. Tar nog med mig lite dummies till lägret.