När man åker iväg så här på läger och i 3 dagar inte gör annat är tränar och pratar hund så känns det verkligen som om man varit bortrest i ett främmande and, helt avstängd från verkligheten. Det har verkligen varit roligt och givande att träna med nya människor och få lite nya infallsvinkar på träningen.  Men jag ska ta det från början.

I torsdags så var det jaktkurs igen. Jag var lite sen då det var jätteköer på essingeleden. Trots att jag startat halv 5 hemmifrån hann jag inte till Rimbo till 6, helt sjukt. När jag kom hade de andra ställt upp för en drive där Jenny gick och sköt och kasta i e skogsdunge, vi stod på stubbåkern. Innan detta hände hade hon lagt ut dirigeringsapporter åt ett annat håll som de andra hundarna fått se. När driven var klar så fick vi sätta oss ner och få hundarna att slappna av, målet var att få dom att ligga på sidan men det gick inte i första vändan för vår del. Var ändå nöjd att Freddie kunde sluta flåsa och darra och faktiskt glida ner på ena skinkan. När alla slappat en stund gick vi bort och tog dirigeringarna. Alla fick hämta en var. Freddie hade bra tryck och stanna fint på stoppsignalen eftersom apporterna låg framför skogsbrynet och inte i skogen som hundarna trodde. När alla var klara så fick alla hämta varsin apport på driven. Jenny gjorde om men nu lite svårare och djupare, ny slappstund och faktiskt så fick jag Freddie att ligga på sidan vilket visar att hundarna snabbt lär sig. Ny dirigering och sedan sök och sen var det mörkt. Det var några approter kvar så vi fick välja vad vi ville göra, jag valde att skicka på dirigeringen. Det var 2 kvar men Freddie hitta dom inte trots att han leta länge och vål. Jag är jätteglad att han kunde ligga kvar i området och leta så länge som han gjorde, tog inte tid men det handlar om flera minuter. Tillslut kom Freddie in oc hvi gick ut tillsammans och hitta de båda apporterna. Fattar inte varför det var så svårt men man vet aldrig hur vittringen går på öppna fält.

I fredags bar det så av till Marma för klubbens bruksläger. Vi inkvarterades på förläggningen, åt lunch och delades sedan in i grupper efter vad man ville göra. Jag hade tänkt varva sök och lydnad men det blev bara sök hela helgen. Kul att verkligen jobba igenom hunden med nya figgar och ny mark. Första dagen gick Freddie så himla bra, det var bra figgar som kunde kampa och vi var noga med att Freddie inte skulle få spår att gå i. En figge fick bara flytta fram och då blev det genast spårande. Dag 2 var vi i en ny grupp där jag inte hade koll på hur figgarna gick ut och nu blev det spårande på slutet när Freddie började bli trött så eftermiddagens uppgift blev att försöka överlista den lilla busen. Marken var bra eftersom vi hade full uppsikt på rutan och Freddie fick itne en channs att göra fel. Figgarna fick gå in bakifrån varvat med tomslag som gick jättebra och jag var så himla nöjd med det passet. Idag resonerade vi oss fram till att köra med bara synretning och fick jättefina slag. Jag får nog gå tillbaka till det och sedan lägga in synretningar mellan varven i fortsättningen.

Det har varit en toppenhelg med bra träning, roliga aktiviteter på kvällarna och så har man verkligen lärt känna nya människor och även sådana man redan känner lite bättre. Stort tack till Tessan och Jens som lagt ner ett fantastiskt arbete att fixa så allt fungerade utan minsta strul och dessut såg till att alla trivdes och mådde bra.

Till sist hoppas jag det gick bra på WT i helgen som labradorklubben ordnade, både för deltagare och arrangörer.