Jag börjar bakifrån med tråkigheterna. Sabina skulle in för operation idag och när vi kom dit ville veterinären lyssna igenom henne ordentligt. Hon tyckte det var skumt att Sabina som opererats och sövts så många gånger skulle reagera så starkt. Allt lät ok men när jag lämnat in henne så hade hon lyssnat igen när Sabina låg ner och såg att Sabina andades mer med magen än bröstkorgen. Vet ringde genast till mig och ville ha ok på att röntga lungorna. Det fick hon och så upptäcktes det att något syns på bilderna men vet kunde inte avgöra vad. Nu är bilderna skickade till Bagis för utvärdering och till dess får vi vänta på besked. Jag är så klart jätteorolig för vad det kan vara. Varför ska Sabina jämt råka ut för saker och ting. Nu ligger hon och sover gott bredvid mig i soffan, trött efter dagens äventyr. Freddie är med husse på jobbet så vi har det lugnt och skönt.

Igår var jag på jubileumslunch. Jag har lyckats jobba 25 år på samma företag och då blir man uppmärksammad. Vi var 170 st som hade lyckats med den prestationen och alla blev vi inbjudna till Soliden på Skansen. Det bjöds på god lunch och underhållning. Bl a av Jonas Wahlström som hade med sig en orm och en fågelspindel. Så klart skulle jag fram och pilla och plötsligt stod jag med spindeln i hanen. Den var inte alls läskig först men sen blev den nog lite rädd när en fotograf skulle ta en bild så då bet den mig hårt. Jäklar vad ont det gjorde.

Present har jag fått också, en fin kaffemaskin som gör urgott esspressokaffe. Snygg är det också.

Eftersom jag druckit gott vin till maten så var Fran snäll och skjussade mig till innomhusträningen. Jag har blivit medbjuden till en träningsgrupp som hyr lokalen vid Hundgymnasiet. Det var så skönt att få träna innomhus även om det var lite trångt. Jag är glad att jag fått den här möjligheten. Det var en bra grupp också med struktur på träningen och man fick mågna bra tips och råd. Alla fick börja med att visa sitt fotgåeende. Jag la ut päls-bungin som belöning men den hade Freddie svårt att släppa, ny miljö och hundar var tillräcklig störning. Åsa, som är hålelr i träningen, hade med sig kameran och filma. Freddie har fin attityd och position förutom i högerhalterna. Där hamnar han både snett och sätter sig långsamt. Något som jag säkert belönat blera gånger. Det har vi att jobba på. Efter det jobba vi individuellt och Freddie fick jobba med sitt i ny miljö, framförgåendet, håll fast och sist budföringen. Det sista gick inte alls bra. Tanken var att bara jobba med ingångar hos mottagaren men Freddie var för trött i huvudet för att kunna tänka. Det är jobbigare än man tror och eftersom det är varmt har man inte samma behov av pauser för att värma händerna som man brukar. Jag körde burlekar också och trots att vi inte gör det så ofta så går det jättebra. Kul! Skönt att ha buren också eftersom de andra var fastbundna i koppel och gjorde utflykter till grannen hela tiden. Jag hade blivit irriterad om Freddie inte fått vila i fred och det slapp jag nu.

Nu är det helg och jag vilar från jakten i morgon. Jag hade tackat nej till en kurs som min sökgrupp går pga den men känner ändå att jag behöver vila och ta det lugnt imorgon. Det har varit så mycket den här veckan plus att jag inte känner mig helt ok ännu. Mamma behöver ett besök också, det var länge sedan.