Idag lurade jag ut Sandra och Tero till Tullinge för sökträning. Det var inte så lätt för norrortsbor att hitta söderöver men till sist lyckades jag klura ut var dom var och guida dom rätt. Banan var rätt knepig för hundarna men ändå öppen så man kunde se vad dom gjorde. Allegro fick börja men hade lite svårt att fokusera på uppgiften i den spännande skogen full med lerpölar. Det fick bli en paus för hans del. Freddie körde 2:a och banan tog på krafterna. Jag såg att han tog till det gamla beteendet, springa till gammal lega, men hade inget för det. Första gången tog jag det som ett tomslag med sedan fick han faktiskt skickas om och fick då belöning för att gå rakt. Idag tänkte vi på att göra det lättare mot slutet med synliga figgar vilket inte hjälpte mycket med en hund som sällan använder ögonen.

Bacardi var duktig och vi tänkte på att inte gå på fullt djup i den svåra terrängen. Fick till några bra slag där han var tvungen att använda näsan, skoj. Allegro fick göra om och nu gick det mycket bättre. Man måste tänka på att han bara är 1 år. Sabina var med och fick komma ut när vi fikade. Den boven hade fräckheten att stjäla Sandras macka. Har väl aldrig sett henne göra något sådant. Pinsamt!

Jag gillar vår lilla sökgrupp, det funkar faktiskt bra på 3 personer. Perfekt med Teros walkie-talkies också med öronmussla som gör att hundarna inte hör dom. Kan varmt rekomenderas. Det är inte så dumt heller att vara sin egenstighållare eftersom man verkligen måste tänka till vilken väg hunden lämpligast ska gå.