Ska börja med att berätta att vi ser en liten förbättring hos Sabina. Hon har lite lättare att äta och dreglar inte lika mycket. Skönt att det går åt rätt håll.

Freddie och jag har varit i Västberga igen, denna gång var det kurs i inkallning med ställande och läggande. Det var Anna och jag som hade anmält oss och det är alltid kul att gå kurs med träningskompisar så man kan hjälpas åt sedan efteråt att komma ihåg. Vädret idag har inte varit det bästa och då är det toppen att Eva har en så bra innomhuslokal. Efter lite teori gick vi ut för att titta på hur det ska se ut när det är klart och så fick vi visa hur man kan jobba med externbelöning. Freddie ställde sig rätt bra men det spelade ingen större roll vad jag sa så vi jobbade med diskriminering av signalen. Resten av dagen var vi inne och vi fick jobba en i taget. Freddie var den enda hunden där det inte gick att få fram raka ben i ställandet. Där har jag verkligen misslyckats i träningen för det har han haft tidigare. Vi testade massa olika sätt och jag har en lång lista på hur jag ska jobba. För det var en av sakerna jag verkligen tog till mig idag. Jobba mycket med generalisering, i olika miljöer och på olika sätt. I veckan som kommer ska jag jobba med att Freddie får hoppa upp på olika saker och ställa sig. Sen ska jag testa target igen för att få riktiga slide-stopp. Hoppas nu bara vädret blir bättre i veckan så vi kan träna ute.

Igår träffades Anna och jag för att träna på Stureby fotbollsplan. Den var nästan helt snöfri och även torr på sina ställen, härligt. Vi hade riktigt bra träning med olika störningar för Freddie som han klarade av bra. Skönt att vara ute i det vackra vårvädret också. Nu är det snöoväder igen så det var tur att man var ute i solen.