Idag har vi varit på Lidingös trevliga working test hela dagen. Jag som var orolig för att vi inte hunnit träna kunde konstatera att Freddie vilat sig i form. Tyvärr hade inte matte gjort det och kammade hem den ena nollan efter den andra. Men det började bra med en dold dirigering där hunden försvann nästan framme vid målet. Eftersom jag ville ta det säkra för det osäkra klämde jag i med några extra UT och då dök Freddie upp och hittade apporten med det samma. 16 p. Sen var det en dubbelmarkering där man efter kasten skulle transportera sig 10 m och sedan skicka. 3 ggr svarade jag att jag förstått upplägget och sedan skickar jag från utgångspunkten i alla fall. En perfekt dubbel (20 p) förvandlades genast till vår första nolla. Fy va sur jag blev på mig själv. Nästa station kastades det en apport som hunden inte fick ta förän en dold dirigering nere vid vattnet var bärgad. Freddie gick spikrakt på dirigeringen med sedan dök han upp ute i havet glatt simmande. Där hörde han ingenting. Jag fick in honom till slut och lyckades dirigera rätt men då tog tiden slut. Här skulle jag såklart stoppat honom i tid. Jag är ändå nöjd över hur fint han gick att dirigera. Lyssnade även på mina höger och vänster när han inte såg mig t o m när jag sa fel.

Sedan var det en dubbelmarkering till men man skulle vänta 20 s innan man skicka. Freddie hämtar in ettan utan problem, sen skickar jag honom utan att rikta upp Freddie. Hur dum får man bli. Försökte dirigera rätt men fick bryta för det var faktiskt en markeringsstation. Till sist var det åter igen en dubbel. Nu såg inte Freddie den sist kastade som var långt bort på en äng. Han spikade den först kastade och det var inte fy skam. Försökte nu rikta Freddie men eftersom han inte sett någon var det omöjligt så jag bröt innan jag blåst sönder honom. Spelade ju ingen roll när vi ändå nollad de andra. Jag är ändå nöjd med Freddie och han känns bra i dirigeringarna. För egen del får jag skylla på att jag fortfarande har bommul i huvudet efter veckans sjuka.

Hemma har vi nu 3 hundar för vi är hundvakt åt mysiga Kvatro. Enklare hund får man leta efter, han gör inte mycket väsen av sig om man inte går ut i köket. Imorgon ska vi på spårgenomgång inför tävlingarna i Valborg.