Som jag skrev igår var jag måttligt inspirerad av att ge mig ut i kylan för att träna men det är så bra när man bestämt med andra för då blir det av. Det var 4 nya, däribland Anna och för mig var det premiär på utomhusträningen så Aase tog ”befälet” och styrde upp. Vi startade med platsliggning i 4 minuter. Freddie var lite studsig och det kan ju ha att göra med att han hade belöningen (kamprulle) mitt framför nosen. Kan också bero på att Sabina var med, det blir alltid lite mer uppjagad då. Efter platsen delade vi upp oss i 2 grupper som vanligt. Jag fick hjälp av Aase att bli inropad på plan. Gick strålande och Freddie hade fin kontakt trots den nya miljön och hundar runt omkring. Vi fortsatte med att bli kommenderade i linförighet. Det var lite trängningar och någon gång tappade Freddie kontakt men jag är mycket nöjd. Det duger gott till en apelltävling. Freddie fick vila och jag gjorde en inkallning med Sabina som gick bra och sedan linförighet som inte gick alls men det gör ju inget. Hon har ingen uthållighet alls.

Innan vår kvart var slut hann vi med framförgående i koppel. Körde korta sträckor då det var ny plats och nytt med koppel på. Efter paus där jag hjälpte Anna med rutan fick jag hjälp att klicka läggandet under gång. Freddie segar sista biten vilket jag har svårt att upptäcka när jag kör hela momentet. Nu klickade Anna eller Aase när Freddie la sig snabbt och hörde jag inget klick kunde jag genast vända mig om och fela utförandet. Blev det klick så halade jag fram snörbollen. Till sist lånade jag Annas target och körde ställande vilket gick fint. Funderade på fortsättningen och vi testade med att låga Freddie springa till en skål. Det gick inte bra alls utan då började Freddie apportera targeten igen. Jag ska fortsätta slänga godisar helt enkelt. När grupp 2 kört sin kvart var alla frusna och ville hem. Vi fikade lite och hade eftersnack och sedan fick Sabina, Kvatro och Freddie springa av sig. Freddie hittade en jätterolig leksak. En slajmig taggig ”bollgubbe” som blinkade i olika färger när man ruskade på den. I mörkret såg man bara det blinkande ljuset så det såg helt knäppt ut.

Idag blev det lite dirigeringsövningar. Åter igen var det väl mycket ”kan själv” som inte gav utdelning. Det gäller verkligen att variera platser och se till att göra övningarna så kluriga att Freddie måste följa mina anvisningar för att hitta. I helgen  åker vi till landet för att packa och röja. Vi ska också fira husse som fyller år idag.

Trevlig helg!