Igårkväll strax efter åtta så ringde mobilen och jag såg att det var ett Katrineholmsnummer. Pulsen rusade upp och jag fick faktiskt problem att svara. Och ja, det hade blivit en plats ledig på dagens prov och provansvarig undrade om jag ville ha den. Tänkte efter 2 sekunder innan jag svarade ja tack. Sen ångrade jag mig genast, blankett skulle fyllas i och mailas, vägbeskrivning skrivas ut, matsäc fixas, alla papper plockas fram osv. Filmen Avatar som vi just börjat titta på gick inte alls att se. Sen var det bara att ställa lockan på halv 5 och gå och lägga sig. Sov väl inte jättegott men det gick och att gå upp i morse. Kom ihåg det mesta utom pengar till provavgiften och handduk. Pengar fixade jag i Flen och handduk fick jag låna av Agnetha som jag kört om på e4:an och som jag sedan körde tillsammans med. Det mesta ordnar sig. Jag fick gå  i näst sista par för dagen tillsammans med Agnetha och Kiwi, det kunde inte bli bättre. Vi hann i lugn och ro se första paret och inse att det var ett jättesvårt prov. Efter det gick vi en rejäl promenad i de vackra omgivningarna och efter lunch gick jag och körde några dirigeringar med Freddie. Det kändes bra.

Efter att ha suttit och försökt varva ner var det äntligen dax. Provet började med att Kiwi fick börja med söket. När 2 vilt var inhämtade gick skytt och kastare längs med ett fält vattensjuk mark med massa död vass där 2 vilt kastades under transport ut 10 m i det våta. Vi stod ovanför och det var en slänt ner. Freddie spikade båda markeringar och det susade till i huvudet, det var en strålande början. När söket var klart gick vi ner mot vattnet där det sköts mot en ”ö” i hagen. Kiwi fick vattendirigeringen och kom lite fel vilket ledde till den del visslande och nu kunde Freddie tyvärr inte hålla tyst utan släppte ur sig några ljudliga gäspningar för att lätta på trycket. När Kiwi plockat upp dirigeringen fick Freddie söka av ”ön” och jag tycker han var metodisk och höll sig fint i området. Transport igen och nu fick Freddie vattenmarkeringarna där den första hamnade på land på andra sidan dammen och den andra på blankvatten, spikade nr 2 och gav sig sedan som nästan enda hund simmandes till nr 1, de hundar jag såg tog landvägen runt. Men det var inte så smart för Freddie tappa fokus och gick upp på fel sida om viltet för att få vind och fick styras av mig för att hitta anden. Inte så bra. Kiwi fick ta sin landdirigering och sedan bytte vi plats. Kiwi spikade båda markeringarna och Freddie fick en dirigering snett över en kohage, över ett dike och upp för en slänt. Insåg redan tidigare att det här var för svårt för oss och jag hade rätt. Efter diket vek han av och sedan var det hopplöst. Och ju mer jag blåste ju värre blev det och vi fick till slut ge upp. Surt och där försvann vårat 1:a pris som jag är nästan säker på att vi låg på tills dess. Nu fick vi vattendirigeringen och den gick utan större problem och ssit tog vi det svåra söket. Det låg upp i en slänt, ner i våtmarken och i skogen längst bort. Jag tycker Freddie jobbade fantastiskt bra, det syntes att han var trött mot slutet men han kämpade ändå på. Fattar inte riktigt varför han envisades att springa i våtmarken framför hagmarken men till slut kom även de in. De som jag upplevde som lättast kom alltså in sist.

Domaren Åke Liedgren kom fram och beklagade att dirigeringen inte funkat och det kändes ju bra i elände. Det var ett jättesvårt prov och Freddie har överträffat mina förväntningar. Jag är jättenöjd även om det sved lite med missen. Vi har 5:or rakt igenom utom på dirigering och markering. Det var fina apportgrepp, bra avlämningar, ok fotgående tills sista transporten då Freddie inte orkade koncentrera sig. Nu ska vi träna dirigering!