Igår var det tävlingsträning på Stockholmsavdelningen och Anna och jag åkte dit i rusningstrafiken. Det var det värt för det var jättebra arrangerat med domare, TL och publik. Toppen att kunna köra tävlingsmässigt men ändå överaska med att belöna ibland. Jag hade planerat att belöna mitt i linförigheten, framförgåendet, läggandet och så slutbelöning. Det gick bra och Freddie gick jättebra. Roligt at tFreddie fick syn på en apport som låg vid sidan men ändå kunde släppa den, framsteg! Blev toklycklig av hans igår perfekta framförgående, hur gick det till. Apporteringen reste sig Freddie upp när jag kasta så det gjorde vi om och så tjyvade Freddie på återhoppet. Gjorde om 2 ggr men utan bättring så då tackade vi för oss. När tävlingarna var slut så tränade vi lite extra på själva hoppet. Jag tror inte det ska vara några problem att få ordning på det. Funderar på att köpa eller bygga ett hinder så man kan träna hemma. Eller så är det en anledning att besöka bk lite oftare.

I morse var Sabina och jag hos veterinären igen. Hon kände igenom och vi pratade mycket och diskuterade. Jag har verkligen fått en bra och engagerad veterinär och det känns jättebra, liter fullt på henne. Vi diskuterade även operation av Sabinas nackkotor och hon tyckte nog det var en för avancerad och riskfylld operation för en så pass gammal hund. Nu kör vi på metacam ett tag och utvärderar senare. Blodvärdena är fortfarande ltie låga och veterinären är lite orolig för vad det kan bero på även om de i sig nu är så pass ok att det inte ska påverka Sabina. Jag råkade föresten i förbifarten nämna att Sabina var opererad för osteochondros och då blev hon jätteförvånad att hon fortfarande var ok i hasleden. Det var mycket ovanligt att dom klarade sig så länge tydligen. Det var ju roligt att höra.

Annars så är det mycket dirigering på schemat för Freddies del och det går framåt. Vi tränar mycket på klockan i olika varianter enligt läxa från Ingela. Jag har kommit på att jag inte gillar mitt uttecken. Måste fundera ut hur jag kan göra det tydligare.

Imorgon bär det av till Falun och goaste Marita. Det ska bli skoj att träffas. Söndag startar vi på Kuså-provet och direkt efter åker jag vidare till Värmland för lydnadskurs med Maria Hagström i Hundtränarens regi.

Ha en skön helg!