Idag har jag visat klickerträning på  labradorklubben/östras aktivitetsdag ute i Bro. Idag var vädret tvärt om, kallt och mulet nr jag åkte men mer och mer soligt ju närmare Bro jag kom. Jag hade laddat upp med leksaker, klickrar och 1,5 kg korv skuret i bitar. Både Sabina och Freddie fick följa med och Sabina vara ute först. Hade tänkt att visa på henne men släppte den idén. Däremot blev hon ett strålande exempel på hur man med klickerträning minskar på skällandet eftersom hon skällde på alla som kom till rutan och när andra hundar fick av hennes korv. När det var tomt i rutan så passade jag på att träna lite. Det var en salig blandning av folk och hundar som kom och det var kul. Från 13 v valp till en som tagit en omplacerad hund som tränat på helt motsatt vis av förre ägaren. En del kom med klicker och fick hjälp att börja använda den på ett effektivare sätt. Andra hade kläm på hur de skulle göra men behövde hjälp att komma vidare. Det var hur som helst väldigt roligt och de 3 timmarna gick fort. Ja Freddie fick också komma ut och skötte sig tills vi skulle testa target, då kom Freddie som skjuten ur en kanon och snodde musmattan.

På hemvägen svängde jag förbi sös för en snabbvisit hos mamma. Vi hann med att läsa ett kapitel ur boken ”Igelkottens referens” som jag börjat läsa högt. Den är jättebra och kan varmt rekomenderas. Vilket språk. Hoppas vi kommer hinna läsa klart den.

Jag måste rapportera om min LCHF-satsning. Igår trillade jag ner under gränsen dit jag nådde med viktväktarna på 3 terminer. Det känns bra och inte så svårt att hålla sig till lite striktare kosthållning.