Vår guide John hade planerat för att vi skulle upp kl 5 och klättra upp på en topp för att beundra soluppgången denna morgon. Kloka Fia insåg att vi hade en strapatsrik dag framför oss och det blev qi-gong vid hotellet istället denna morgon. Sedan frukost där det idag saknades omelettkock men istället fanns det både ankägg och te-kokta ägg så jag blev mätt. Det var en solig dag och det var härligt att ge sig av på vandring. Snart fick man skala av sig några lager kläder i det varma vädret vilket tydligen var ovanligt på denna höga höjd.

Ett annat ljus i bergen när solen skiner

Första målet för dagen var Flying Rock. Man fattar inte att stenen inte välter. Vi blev alldeles fnittrigt lyckliga när vi tagit oss upp.

Resekamraterna Susanna, Fia, Ann och Carina uppe vid den flygande stenen

 

De här dammarna har man för att klara av vattenförsörningen upp i bergen

Lite läskigt var det att stå här

Vandringsleder

En av alla dessa vackra tallar

Beende händer

 

Mycket folk i bergen

Vilopauser är viktiga

Sköldpaddorna på krokodilens rygg

Jag började få slut på baterier så det blev lite sparsamt med fotograferandet. Vi åt lunch på ett fint hotell i bergen och lyckades få gott kaffe också 60:- kostade det men det var det värt. Vi klättrade upp på sköldpaddsberget och sedan vidare på andra sidan.

Vägen ner från sköldpaddsberget

Och sen går det upp igen

Fler vackra tallar

Återblick

Mera återblick, har vi verkligen gått där?

Dagens etappmål skymtar, hotellet Yupinglou (Jade Screen )

Tänk att man skulle stöta på en hund i bergen

När vi kom fram hade dimman rullat in och man var helt slut. En varm dusch och sedan middag i en utkyld matsal. Ingen höjdare och ett hemskt liv, som om det var en hel skola som delade lokalen med oss. Efter maten satte vi oss i den stängda baren och Fia läste valda texter ur Tao Te Ching, en magisk kväll att minnas. Vi avslutade med färgmeditation för att stärka oss efter dagens stapatser. Man hade verkligen kramat ur alla krafter man kunde uppbåda och det kändes välgörande för kropp och själ. Det var underbart att krypa ner under täcket på kvällen. Det är inte precis någon party-resa det här. Hitills har jag inte ens druckit en droppe alkohol. Till måltiderna serveras öl, vatten och te och jag dricker ju inte öl. Fast denna kväll saknade jag whiskey-flaskan jag lämnade i bagaget på hotellet.