Igår testade jag att vara med på inomhusträningen igen och det gick bra. Tyvärr var jag helt oplanerad och satte dessutom igång att träna utan att ens veta vad jag skulle träna på! Men jag tror att genom att jag vanligt vis har planer färdiga så ploppade det upp och vi tränade ingångar framför spegeln. Freddie sätter sig för långt ut och med Sandras kritiska ögon kom vi fram till att belöningsplacering är a och o med Freddie och att dessutom variera placeringen. Då blev det till slut som jag ville ha det. Belöna med kattmat i tub. Den gillade Freddie även om jag hade lite svårigheter att hantera tuben. Jag vill inte leka för mycket med Freddie när klon är skadad.

Nästa pass träna vi krypet och fick långa fina sträckor. Det blir nästan bättre när jag kör längre sträckor, det blir mer flyt då. För att inte anstänga den onda ryggen för mycket gick vi över till att träna att sitta vackert. Kanske är det så att Freddies onda rygg beror på att han bara har tränat de stora musklerna, nu ska vi lägga krut på att träna de små musklerna också, sitta vackert, snurra och gå slalom. Bra aktiviteter för en skadad hund.

Sista passet jobba vi med stegförflyttningar och fick tipset av Sandra att använda en planka. Det gick strålande och det blev fina steg åt båda hållen. Nu ska jag göra en bra plan inför inomhusträningen på tisdag. Som alltid förbyttes bristande motivation och trötthet till till ett inspirerande och roligt träningspass.

I helgen ska jag gå kurs i tävlingspsykologi, det ska bli riktigt roligt och spännande. Jag har läst Niina Svartbergs bok och gått kurs för henne tidigare men det här blir lite annorlunda gissar jag.

Annonser