Vår BK ordnar i helgen en tävlingspsykologikurs med Niina Svartberg i helgen för instruktörer och blivande dito. Det har varit mycket givande idag och man får många tankar och idéer. Förmiddagen var ett tungt teoripass om hur man kan styra om sina tankar och bli sin egen bästa kompis. Några saker som jag tagit fasta på under dagen.

  • Säg inte saker till dig själv som du inte skulle säga till en träningskompis.
  • Man måste bli medveten för att kunna förändra
  • Utan mål för ett träningspass blir träningen ineffektiv
  • Koncentration hadlar om nuet
  • Bli din hunds bästa coach

Vi fick göra lite övningar för oss själva som att kryssa siffror medan Niina gick runt och störde. Efter lunch dela vi upp oss i grupper och fick arrangera en tävling för en annan grupp. Uppgiften var att hitta på olika störningar som kan uppträda på tävling, otrevliga domare, förvirrade tävlingsledare mm. Rätt kul och vår grupp var duktig. Sen fick vi igen med råge. Jag är så himla nöjd med Freddie som med minimal uppvärmning verkligen presterade ett fint fotgående och perfakt läggande trots att vi inte tränat detta på väldigt länge. Detta trots att det tjoades runt om kring honom, jag som tappade fokus ibland och en tävlingsledare som klampa runt omkring oss. Jo jag klarade mig rätt ok jag med men det är superbra träning att bli utsatt för detta.

Efter lunch blev det mer teori och övningar och kl 17 när kursen var slut var man rätt trött i luvan. Imorgon ska hundarna få jobba lite mer. Men det är kul med en kurs som helt fokuserar på förarna och väldigt nyttigt är det.