Nu börjar resan verkligen lida mot sitt slut och har bara 4 dagar kvar. Den här morgonen går vi till en park och tränar, en söt liten valp som leker med en vuxen hund distraherar mig mycket 🙂 Hundar gillar qi och de håller sig runt oss. Hemming lärde oss grundformer i tai-chi, det var skoj. Jag har aldrig testat tidigare men jag håller mig till qi-gongen, finns tillräckligt att lära sig där.

Efter frukost packade vi in oss i bussen och styrde mot Tong-li. Det var specielt för i staden var bara elfordon tillåtna så vi fick gå ur bussen och åka sådant där barnensdagtåg in i staden.

Cykel går såklart bra

Tong-Li är berömt för sina båtar och kanaler

Tong-Lis specialitet, stekt fläsklägg, underbart gott. Såldes överallt.

Den här mannen tillverkar karameller

Vi besöker ännu en trädgård med vacker stenbeläggning

Det här är en branddörr i sten

I trädgården sålde en konstnär sina tavlor där motiven klipptes i papper. Ett otroligt arbete. Köpte 3 med familjens olika zodiac-djur, drake, tupp och häst

Här på övervåningen sov dottern i huset

Den obligatoriska dammen full med fisk

De obligatoriska stenarna

Draken och fågeln Fenix

Utanför trädgården bjöds vi på spontan underhållning

Spännande gränd

Hemming gillar glass

Nu ska vi ut och åka båt

 

Underbart vackra kanaler, som i Venedig

Vår egen rorsmadame

Man blev lite sugen på att sätta sig ner här och ta en kopp kaffe

Man fick en glimt av det kinesiska vardagslivet under färden

Här fick man huka sig

Den här mannen visade sina skarvar, ett gammalt sätt att fiska

Promenad genom trånga gränder till ett tehus där vi ska få lunch

Fia och Ann i ett av de vackrare lunchställena

Anita och Roger, resten av gänget är väl och ”sjunger”

Påväg tillbaka till tuffetåget sitter de här sköningarna

Nu lämnade vi Tong-Li och reste vidare mot Shang-hai. Vi hade stora förväntningar på staden och de blev med råge överträffade. Jag har väl aldrig sett så många spektakulära och höga skyskrapor på en och samma plats. Vi satt nog alla med uppspärrade ögon och tappade hakor när vi reste in i staden.

Innan vi fick checka in på hotellet så besökte vi en jadefabrik. Tyvärr var det bara visning och vi fick inte se någon tillverkning. Jade är rätt dyrt och jag avstod från att köpa något. De påträngande försäljarna bidrog inte precis till något köpsug.

Efter det checkade vi in på hotellet som var helt makalöst. Jag har nog aldrig bott på ett sådant flott hotell. En svit med vardagsrum och sovrum där man kunde ligga i sängen och blicka ut över staden. Badrummet var också i 2 delar med en bad och duschavdelning med massagedusch. Våra förtjusta tjut hördes nog över hela hotellet. Men det fanns inte tid att njuta inte, iväg till tairestaurang i våra sunkiga fleecetröjor. Kändes sådär när det vid grannbordet satt ett gäng uppklädda svenskar. Vi kastade i oss maten utan att ta notis om de uppträdanden det bjöds på. Det var bråttom till den kinesiska akrobatikföreställningen. Ja det var helt klart värt jäktandet för vi bjöds på en otrolig, halsbrytande föreställning. Men det var också skönt att äntligen få krypa ner i ett varmt bad med en whiskey på badkarskanten och sedan somna med Shang-hai för sina fötter.