Vanessa, Vincent, Sabina och Freddie framför Gripsholms slott

Igår gjorde vi en utflykt till Mariefred för att kolla in Gripsholms slott. Själv har jag inte varit där sedan jag gick i skolan så det var bara att passa på när vi har utlandsbesök. Tyvärr var slottet stängt så vi fick nöja oss med utsidan. Det var rätt ok det med.

Årets första fjärillar såg vi vid slottets södervägg. Vi strosade sedan runt i gulliga Mariefred men blev sedan kaffesugna. Vi försökte med ett annat slott, Taxinge och det var öppet.

För den som inte känner till Taxinge slott så är de berömda för sin kakbuffé. Så här i lågsäsong var inte utbudet som det brukar men det räckte väl till. Allt är bakat på plats och inte halvfabrikat här inte. Mums. Även jag slog till på en ljuvlig morotskaka. Till kaffet fanns det grädde, plus i kanten för det.

Hemresan gick gamla vägen och Vincent fick se Astra zennekas huvudkontor och fabrik. Han forskar inom medicin så det var intressant för hans del. Vi svängde förbi Hall också när vi nu var ute på sightsing.  Dagen avslutades med Monopolspel.

Idag har vi tränat sök med Sandra, Anna och Linnéa. Jag hade varit ordentlig och skrivit ner exakt vad figgarna skulle göra. Men jag hade glömt att skriva åt mig själv så jag följde inte riktigt min plan. Hur som gick Freddie fantasiskt bra på alla sätt och jag är mycket nöjd. Fortsätter det så här är själva söket inget jag behöver oroa mig för när vi ska tävla. Alla hundar var duktiga i den svåra rutan. På väg tillbaka tränade vi budföring på 100 m och med störning i buskarna. Jag tror att bara vi befäster att mottagaren är rolig att springa till och håller på rutinerna kommer Freddie greja det här också.  Det var en skön dag med härligt väder. Det är EFIT och jag har fotat hela dagen men de bilderna lägger jag in i kväll.

Annonser