Idag har vi debuterat i lägre sök. Vi hade lyxen att samlingen var 10:30 men såklart var vi på plats 45 min för tidigt. Det regnade så väntetiden tillbringades i bilen. Hussen var med som suport och fotograf. Vi lottades 3:a av 3 och helt ok. Sökrutan var jätterolig med höga berg att springa uppför men man hade ändå rätt bra koll var hunden var. Inte hjälpte det när matte inte kan släppa och gå vidare. Freddie kunde inte gjort ett bättre arbete, sökte där jag anvisade genom hela området. Problemet var bara att jag tyckte mig höra på Freddie att han hittade en figge som han inte markerade i början. Och så var fallet, figgen låg i en trälåda och det fattade inte Freddie. Sen gjorde han säkert 5 tomslag innan han hitta första figgen som låg riktigt stökigt till. Mycket nöjd att han hittade henne. Sen ett tomt till innan han hitta sista och då var det bar 1 min kvar när jag skickade. Vilket fantastiskt arbete Freddie gjorde. Han fick 7 av domarna medan mitt usla stigarbete drog ned betyget till 5.

Vi åkte tillbaka för lunch som fick bli pålägget till en köttbullemacka. Sen var det dags för platsliggning och budföringen. Platsen gick bra och även budföringen, inget tjyvande men 0,5 p avdrag för att Freddie inte hann stanna i tid hos mig utan stötte i lite. Det blev långa bromsspår 🙂

Full rulle på budföringen

 


Sitter motvilligt kvar hos mottagaren

 

Så till lydnaden, jag ger bara medelpoängen:

Linförighet: 8 p, tydligen var min vänsterarm stel och jag gjorde dk i vänstersvängarna. Pinsamt. Ett snett sättande i höger om halt blev det också.

Fin kontakt, synd att matten ska sabba

Framförgåendet: 6 p, Han la sig i transporten, ville inte komma in fot vid vändningen men det bryr jag mig inte om, vi tränar inte detta moment så mycket.

Platsläggande: 9,5 p Freddie låg visst lite oroligt men läggandet var snyggt.

Inkallande: 9 p, lite sned i ingången

Kryp: Avstod

Apportering: 8,25 p, lite slarvigt upptag och tugg.

Hopp: 0 p, hoppade inte, sprang ut 1 m och vände sig om och titta som om han aldrig sett ett hopphinder tidigare. Gjorde om och då hoppa Freddie sidledes, ja jag skojar inte, har aldrig sett något liknande och sen såklart sprang vid sidan i återhoppet. Knashund!

Ja vi har lite att jobba med till nästa tävling om 2 veckor i Örebro. Vi vann i alla fall klassen och fick goa hundkex och en hel kartong tuggben med oss hem. Lidingö var en mycket trevlig klubb att tävla på och det var en vänlig och avslappnad stämning. Grattis till Stina och Jalle som kom 2:a.