I morgon är det sista dagen på kursen. det är frestande att stanna på de avancerade kursen men det ska bli skönt att komma hem och slippa campinglivet. I natt välde det in ett gäng ungdomar som totalt tog över den sävliga campingen och då inser man att det här med gemensam toa inte är så kul. Nåja de for tidigt i morse med buller och bång.

Men kursen då. Igår jobba vi med dirigering med hjälp av target. Kul och jag har nu helt bytt handtecken och strategi.
Idag har vi jobbat med motivation för de som behövde det och självkontroll för de som behövde det. Till vår hjälp hade vi en leksak fäst i en longeringspiska. Jättedkoj tyckte både jag och Freddie men det krävdes långa promenadet att få honom i rätt stämning igen. Helen är jättenoga med att vi inte får köra för hårt och att hundarna får gå av sig innan vi sätter undan dom. En sådan övning kan man inte göra så lång dtund så Helen förklara hur vi skulle jobba vidare. Blir att stanna i en ridsportaffär på vägen hem.

Nästa övning blev omvänt lockande och hur vi skulle utveckla det för att få kontroll på leksaker och apporter längre fram. Vi gjorde också en ”inte-byta-dummy-övning”. inget nytt men skönt att få känna sig som en duktig tränare igen. Vi avsluta med lite lekar för vi var alla trötta. Freddie fick åka och bada i ett biflöde till vår älv. Man får nämligen inte bada här för det skrämmer bort laxen.