Tiden flyger iväg, igår var det redan 6:e samlingen med elitsatsningsgänget. Det var en riktigt bra samling och jag fick massor med mig hem. Vi fick värma upp med ett upplet där uppgiften var att ta in så många föremål som möjligt under 1,5 min. Snacka om att tävlingsdjävulen satte in och snopen var jag när Maria sa att tiden var ute och inte ett föremål kommit in men precis då hittade Freddie ett som låg vid stigen. Jag som trodde det låg massor med grejer, haha. Det andra föremålet låg lika klurigt och hundarna var tvugna att gå över ett dike för att hitta. Se där, en grej till att träna på.

När hundarna fått springa av sig var det dags för videofilmning. Alltid lika jobbigt och nyttigt. 5 moment skulle vi köra. Linförigheten var jag inte nöjd med, Freddie släpper med blicken hela tiden även om han behåller positionen. Nu ska jag se till att bara köra linförighet när vi tränar tävlingsmässigt så jag kan bryta när Freddie släpper. Framförgåendet var bedrövligt dåligt, det är ett moment som bara blir sämre och sämre. Vi kör lite kampanj på det innan tävlingen. Kryp några steg gick fint, apporteringen som den brukar med lite tugg och hoppet var fint. Jag är nöjd med att alla moment utfördes och att Freddie höll ihop bra. Helheten var bra. Toppen att få se på film efteråt och kunna diskutera i lugn och ro.

Sista passet tittade vi på frammåtsändandet. Utgången är bra nu men vi behöver nöta saktagåendet som ändå gick betydligt bättre än det gjort de senaste gångerna. Vi hann med krypet också som var bra och nu ska längas till 4 m.