I torsdags tränade jag, Sandra och Mija sök i Älta. Jag fick användning för min nya osynlighetsmantel. Den är verkligen häftig, omöjligt att upptäcka figgen med synen men figgen ser perfekt vad som händer. Sandra berätta att Freddie tittat rakt på henne men sprungit förbi, fel i vind. Planen var i alla fall att köra direktbelöning och lösrulle. Första skicket försökte Freddie ta fastrullen men den var upphissad som tur var. Efter det gick det bra. Nu ska vi köra så här nästa pass också och sedan lägga in något skick med fastrullen.

Idag var jag på SSBK med Fran för lydnadsträning. Jag kom tidigare får att hundarna skulle få en skön skogspromenad. Tyvärr stötte vi ihop med 2 otrevliga människor som förstörde hela turen. En av deras lösa hundar kom springande mot oss och när ägarna inte ansträngde sig särskilt så sa jag till att dom fick ta sin hund. Dom tyckte den fick skylla sig själv om den kom fram till mina och när jag försökte förklara att jag inte vill att mina hundar ska fostra andras fick jag mig en rejäl avhyvling. Man får minsan räkna med att det springer lösa hundar i skogen runt en brukshundsklubb. Jag har varit på klubben i 7 år och aldrig råkat ut för det tidigare. Inte nog med det. När Fran och jag tränar, ska precis köra igång med framåtsändandet, kommer samma människor och kräver att vi ska flytta oss för dom ska träna framåtsändande och det kan man bara göra just där vi är. Vad är det för fel på folk? Vart tog hänsyn och respekt vägen?

Vår träning gick i alla fall bra och det var kul att se Aska som helt ändrat attityd och ser så glad och trevlig ut på planen.