Eller förra veckans eftersom det är en ny vecka nu. Imorse var jag glad för tidsomställningen eftersom det var ljus när vi gick morgonpromenaden och vi kunde träna på fotbollsplanen. Ikväll när jag var påväg hem och det redan var mörkt var det inte lika roligt. Jaja, snart är det mörkt både morgon och kväll. Jag är lite mör, vi är hundvakt åt Kvatro, väldens snällaste hund. Men imorse vid 4 mådde han dåligt och både kräktes och behövde ut. Sen fick den stackarn ingen frukost, han måste tycka att han är på sämsta pesnionatet. Freddie har gjort sig lite illa i tassen, inget farligt men han är väldigt sjåpig.

Igår var det fullt upp hela dagen. Hämtade upp Marie vid Gullmarsplan och så åkte vi till Nacka för sökträning. Vi var 4 och jag körde lösrulle, utebliven belöning och direktbelöning. Freddie hade kämpat för att med tassarna få ner den upphissade rullen så det är starkt befäst att ta fastrulle. Han skötte sig i övrigt bra. Med en vecka efter förra söndagens fiasko är jag mer och mer övertygad om ändrade förhållandena hemma har mycket med Freddies ändrade beteende. Han är klängig och vill sitta nära när jag är hemma, försöker hoppa upp i sängen och vill inte gå ner om han lyckas komma upp. Tror också som Erika att det här är något som kommer förr eller senare och vi har faktiskt slarvat rejält med att variera träningen och bara kört fastrulle och markeringar senaste året.

Han knappt hem och lämna Freddie innan det var dags för instruktörsutbildningen. Vi skulle få jobba med träningsekipage och använda TBS-modellen. Vår grupp fick en tjej med en halvårsgammal, helt underbar schäferkille. Det var roligt och svårt. Jag fick gå igenom belöningar, inte helt lätt när 10 personer står och studerar och utvärderar vad jag säger och gör. Efteråt diskuterade vi hur det gått, vad vi kunnat gjort annorlunda och vad som var bra. Nyttigt och modigt av ekipagen att ställa upp.

I torsdags tog jag en ledig förmiddag och meningen var att vi skulle träna sök men det slutade med att det bara var Helen och jag som ville /kunde träna så vi körde systemträning med hundarna. Om inte annat får dom motion och ha lite kul. Så mycket mer hundigt hände väl inte förra veckan.