Fy va kallt det blev. Var inte alls beredd på kylan och trots mössa, halsduk och tjocka vantar är jag rejält ruggig efter en heldag ute. Det har varit kurs för 3 goa tollare och deras mattar. Avslappning, av/på, doggi-zen, dirigering, fotgående och signaler stod på schemat. Jobbiga övningar och det resulterade i rätt vimsiga hundar mot slutet. Att tänka själv tar på krafterna.

Efteråt passade vi på att träna lite med Fran och Aska. Vi tränade markeringar och båda var väldigt duktiga tills vi flyttade till skogen. Vi skickade från fältet in i skogen och den som hamnade i kanten var helt omöjlig att pricka. Inte ens när vi gav upp och körde den som enkel kunde dom markera rätt. Något att klura på. Lite linjetag blev det också innan vi åkte hem. Nu är både jag och Freddie trötta.

Här hemma har vi besök av Kvatro. Hans husse och Matte är magsjuka så då har han det bra här. Våra hundar verkar tycka det är kul. Sabina svassar runt och uppvaktar men än vågar inte Kvatro svara på hennes lekinviter men jag tror inte det är långt borta.

Annonser