Det är inte kul nu när regnet vräker ner och så fort man lämnar asfalten sjunker man ner i geggamoja. Vi hade kurs igår och lagom till den tilltog både regn och blåst. Vi hade dessutom planerat in ett kortare teoripass för att ha mer tid för övningar. Fel dag helt enkelt. Men eleverna kämpade på med inkallning, följa och stadga i sitt. Ligg var inte att tänka på att träna. Det är en väldigt rolig grupp och alla tränar mellan tillfällena och det märks på resultatet. Nästa gång ska Freddie och jag visa ett lk1 program så vi får väl damma av några moment, ställande under gång t ex som vi aldrig riktigt fått till.

Jo det här med LRS är det flera som testar just nu, kul. Det jag gör är i saktagåendebiten i framåtsändandet som jag kämpar med. Den lilla skillnaden jag lagt in är att jag belönar felsignalen eftersom Freddie inte ser mig när jag inte reagerar alls som man ska göra i LRS. Jag säger ojoj, och så får Freddie en godis hos mig. Jag tycker det blir bättre resultat än att jag bara felar och Freddie får göra om. Sen måste man såklart vara noga med att felsignalerna blir få.

Vi filar på linjetag och stoppsignaler också och här ser jag också framsteg. Ovanan att röra sig mot mig börjar försvinna. Det jag gör är att använda tennisboll i tjockt ligg-gräs och inte för långa avstånd. Sen varvar jag med långa linjetag där Freddie vet var bollen är. Tanken med det senare är att få in långa avstånd i kroppen. Alltså, korta blinda och långa kända.