Jag är en rutinmänniska och funkar bäst när kroppen får gå på autopilot. Därför blir det tröttsamt att byta jobb innan jag kommer in i de nya rutinerna, innan bilen hittar själv och så. Den här veckan har jag varit utpumpad på kvällarna och som tur var har jag inte haft något inbokat heller utan kunnat ta det lugnt. Hundar gillar också rutiner men man blir rätt tråkig och förutsägbar när man alltid går samma rundor, tränar på samma ställen och slentrianbelönar på samma sätt. Idag sken solen och det var fint med ett tunt lager snö. Det är härligt men samtidigt blir promenaden jobbigare då betydligt fler är ute och rör på sig och vi möter hundar som vi inte brukar möta. Tycker det är lite konstigt, går vissa bara promenader i vackert väder. En regnig och blåsig dag är man nästan ensam.

Det första som hände var att 3 staff-liknande hundar kom rusande på gångbron långt före sina människor. Jag han stanna och engagera Sabina i godislet och Freddie i dragkamp medan människorna hann få fatt i hundarna. Fick samtidigt träna Freddie på att det kan vara kul när folk gormar på sina hundar. Sen fortsatte promenaden på det här viset och jag fick hitta på roligheter hela vägen. Toppen för hundarna och en tråkig rutinpromenad blev genast roligare.  Ska nog bryta mina rutiner oftare.

Annars blir det inte mycket tränat, den här veckan har det varit mörkt, blåsigt och regnigt när jag gått mina promenader och det uppmuntrar inte till aktiviteter. Men det börjar ljusna på mornarna så snart så. Susan Garret har i sin blogg skrivit om kamplek och lustigt nog precis som jag börjat utveckla den leken. Vi kör korta pass och så nosduttar emellan. Inspirerad av Susan har jag börjat lägga in olika kommandon för att se om Freddie kan lyssna. Jag tänker att han ska kunna koncentrera sig trots att han ligger högt i stress och jag tycker det går bra. Freddie har fått springa med husse den här veckan 1 mil per kväll har det blivit och Freddie hänger med bra, är inte alls trött när de kommer hem. Själv har jag testat poweryoga på jobbet och är alldeles ledbruten, många oanvända muskler som fått jobba. Men det är en träningsform som passar mig och jag tänker försöka gå ett pass i veckan så kanske jag ska komma i form också.