Sitter på tåget på väg till Göteborg där jag ska vara i 2 dagar. Senaste tiden har det varit full fart och mesta tiden har sonen Filips student tagit. Den gick av stapeln i fredags och allt gick bra och enligt plan. Jag tycker det är väldigt roligt att fixa kalas och laga mat även om det är jobbigt också och mycket arbete.

Freddie har varit hos Eva Solstrand och fått massage och laserbehandling. Han har blivit lite stel igen när han börjat arbeta och efter behandlingen var han rejält öm och fick vila några dagar. Helt onödigt tyckte han såklart. I söket har vi fokuserat på starter och det har gått bra utan missar. Jag vill bygga stort värde i att verkligen gå ut och leta på första skicket och planen fungerar, återstår att se om det håller på tävling.

Igår träna vi lydnad med Mia och Bella. Vi hade riktigt kul och bollade idéer med varandra. Konstaterade att Freddie får väldigt svårt med koncentrationen när han blir kommenderad så det tränade vi mycket på och kommer få fortsätta med framöver.

Jag tycker att jag kommit igång bra med träning och ätande. Försöker springa 3 ggr i veckan men oftast blir det 2. Vanessa och jag styrketränar och när jag hinner blir det något pass också, förra veckan hängde jag med på poweryogan. Den här veckan hinner jag nog inte med något i och med tjänsteresan. Jag har börjat registrera det jag äter på matdagboken för att få lite koll och såg direkt att jag äter för mycket kolhydrater och det är mjölkprodukterna som är boven. Nu har jag dragit ner på det och faktiskt börjar det äntligen hända saker med vågen. Jag tror man lurar sig när mycket är ”ok” inom lchf. Det blir en chokladbit här, nötter och kanske någon gräddbaserad middagsrätt som pankakor med vispgrädde. Ok ibland men inte varje dag. I alla fall inte för mig. Vad äter jag så. Ja vanlig mat, kött eller fisk och till det någon grönsaksrätt. Jag gillar stekt zuccini, gröna bönor, brocolli och sådant. Behöver jag något snabbt blir det oftast omelett. Enkelt att följa och jag behöver inte gå hungrig eller sugen.

Ja det var en kort sumering av vad som hänt sedan sist.

ps. Jag fick en rolig kommentar till ett gammalt inlägg när jag beklagade mig över att Sabina inte lyssnade med en rekomendation att läsa om hundpsykologi, ”The ceasarmilanway” haha det var dagens garv. ds

Annonser