Igår var vi 4 i sökgruppen som avsatt en heldag för sökträning. Det är verkligen bra att göra så oavsett vad man tränar då det ger otroligt mycket. Att det var strålande väder hela dagen gjorde inte det sämre. Alla fick ett längre pass före lunch och ett kortare efter. Under lunchen pratade vi igenom hur det gått och hur vi skulle lägga upp nästa pass. Det lustiga var att alla hundarna var mycket mer taggade andra gången, man trodde de skulle vara trötta.

Jag skulle köra mycket tomslag men precis när jag skulle skicka på slag nummer 3 parkerade sig 2 svampplockare i sökrutan. Freddie sprang först fram till dom men när jag kallade tillbaka och skicka om gjorde han ett jättefint tomslag. Han fick dessutom inte belöning förän på 3:e påviset vilket inte gjorde honom mindre sugen, tvärt om. Han hade sådant drag att han slet omkull mig över en stock så nu har jag en rejäl bula på frambenet (eller vad det heter) och en stukad fot.

Andra passet träna vi skogslydnad och belönade att Freddie gick med mig. Det gick också bra. Det enda som är jobbigt är påvisen, jag kan knappt hålla honom, Freddie är så himla stark. Något att ta tag i under vintern.

Idag skulle jag hjälpt till på jaktprov men var tvungen att jobba. Det har inte blivit så mycket jobb utan det har flytit på bra, jag skulle bara finnas till hands om något skulle krångla. Typiskt. Istället har plockat in krukväxterna som varit ute på sommarlov och lagat pulled pork. Veckan som kommer blir fullspäckad med kurs, yoga, vinprovning och Queen-kväll.