Det har varit en intensiv december. Först åkte vi till London, jag, maken och några kompisar. Huvudanledningen var att kolla in några band men när vi ändå var där blev det annat också. Först fine dining på Pollen street, en helt oförglömlig upplevelse på alla plan. Marknadsbesök hör alltid till, denna gång blev det en matmarknad jag aldrig besökt, tyvärr var det mesta de sålde kylvaror men vilken mat! Ja jag gillar mat, framförallt mat som är producerad med omsorg om djur och natur. På en klädmarknad hittade jag aftonklänningen jag ska ha på dotterns bröllop. På kvällen blev det Dickies och Damned i Camden. Dickies var roliga att se med massa energi. Men ville bara studsa runt. Damnde var raka motsatsen, rena sömnpillret. Vi gick innan det var slut och slank in på en tapasbar. För första gången bodde vi i Covent garden och det kan jag rekommendera. Trevligt område med både bra shopping och uteliv på kvällen med trevliga barer. Söndag var jag kulturell och såg utställningen med Hollywood-kläder på Victoria & Albert museum. Kul att se klassiska kostymer, Morticias klassiska klänning, Marilyns vita, Darth Vaders dräkt osv. Måndag blev stora shoppingdagen med Wildharts på kvällen. Oj va bra dom va. Ja sen var det bara lite avlutande shopping och sedan hemfärd.

Efter några dagar hemma bar det av till Hamra i Tänndalen för att fira jul och åka skidor. Ett riktigt bra ställe med mycket att välja på, stort skidområde för utförsåkning och många skidspår för längdåkning. Niklas tränar för vasaloppet så han utnyttjade spåren, jag körde både utför och längd och sonen med kompis åkte snowboard. Julafton åt vi julbord på värdshuset, inget överdådigt men allt var hemlagat och lokalproducerat. Skönt tycker jag att slippa laga massa mat. Hundarna trivs i fjällen med den mjuka, tjocka snön och jag önskar att jag tagit med sele så vi kunde testa drag med Freddie.

Hemma igen har vi firat ett lugnt nyår, tycker smällandet avtagit. Nu har jag ingen hund som tycker det är jobbigt men ändå är det skönt för de hundar som är berörda. Nu är snön nästan borta och ersatt av is, inte bästa träningsförutsättningar. Jag har tragglat dirigering men vill komma igång med lydnadsträningen. Man får väl snart hyra in sig någonstans.

Planer då för nästa år. Ska försöka bli klar för högre klass till hösten, kanske blir det en start i lydnadsklass under våren. Tänkte starta på något working test också. Vi tränar dirigeringar för fullt inför detta. Vi får väl se. Annars hoppas jag att hundarna får vara friska och skadefria, det önskar jag er också.