I söndag var vi iväg och tränade sök för första gången på riktigt länge. En ny klurig bana med ett högt berg i utkanten gjorde att jag var nöjd att jag från början planerat att köra systemträning. Trots det blev det svårt och Freddie ville faktiskt springa rakt upp på berget istället för att ta den enklare skrevan. Det tog rejält på krafterna och efter sista skicket så haltade Freddie. Lätt hänt för en trött hund att skada sig. Första skicken så hade jag skickat med burkar med blodpudding som belöning och det verkade som om Freddie uppskattade det så nu ska jag köra mer med godis så han inte blir så trött.

på grund av skadan så har det inte blivit någon lydnadsträning i veckan. Däremot var vi iväg till SSBK i lördags och tränade ställande under gång som lugnt koncentrationsmoment och gå-runt som mer fartigt. Freddie har svårt för gå-runt och fortsätter gärna förbi föremålet han ska runda men vi fick till det rätt bra till slut. Ställandet testade jag lite olika metoder. Först frivilligt och sedan med omvänt lockande. Jag tycker ställande och läggande under gång är bra övningar för att träna på att lyssna så jag kommer lägga rätt mycket tid på de momenten trots att han egentligen har kunnat dom.

Sabina har fått hänga med på klubben i lördags där hon fick träna lite omvänt lockande, svårt tycker hon. I söndags var hon med och vallade rutan och det var Sabina nöjd med.